Νέα σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Χυδαίες και αντιθεσμικές πρακτικές (vid)

 Νέα σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη στον Κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές: Χυδαίες και αντιθεσμικές πρακτικές (vid)

Φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ για την 3η Σεπτέμβρη (2η μέρα) / Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη. Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σε υψηλούς τόνους και με σκληρούς χαρακτηρισμούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από το αίθριο του Ζαππείου, στο πλαίσιο του διήμερου φεστιβάλ για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν δίστασε να μιλήσει για επιτελικό «παρακράτος» που είναι μια «κλειστή κάστα συμφερόντων» και «λειτουργεί εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος». 

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σκάνδαλο των  υποκλοπών, έκανε λόγο για χυδαίες και αντιθεσμικές πρακτικές από την κυβέρνηση που καταδεικνύουν τη διαχρονική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας σε τέτοια θέματα. 

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός και προσπαθεί να κρύψει τη γύμνια του πίσω από σενάρια επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να εγκρίνει την άρση του απορρήτου και να αποκαλύψει τον λόγο που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν υπό παρακολούθηση. Έστειλε πάντως το μήνυμα πως «αν δούμε εμείς το φως, αυτοί θα φύγουν νύχτα…».

«Ακόμα και να θέλαμε να ξεχάσουμε τι σημαίνει Δεξιά, ο κ. Μητσοτάκης φροντίζει να μας θυμίζει τι σημαίνει Δεξιά», δήλωσε εξάλλου με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δεν δέχομαι σκιές»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε σε έντονο ύφος ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ρίξει σκιά στην πολιτική του διαδρομή. Αφού ζήτησε θεσμική και δημόσια ενημέρωση του λαού για την υπόθεση της παρακολούθησής του, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν δέχομαι ψιθύρους, δεν θα γίνω συμμέτοχος στις παρανομίες τους… Με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έχουν τελειώσει τα “περάστε από το τμήμα δι’ υπόθεσίν σας”».

«Δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε έναν αντισυνταγματικό μιθριδατισμό όπου όλο το πολιτικό σύστημα, ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μπορούσαν να τεθούν υπό παρακολούθηση, χωρίς ποτέ να μάθουμε το λόγο, σύμφωνα με το θεώρημα του κ. Μητσοτάκη», είπε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον χειρισμό μιας σειράς ζητημάτων, όπως η Υγεία, το δημογραφικό, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την αύξηση του ρεύματος. Με όσα είπε αποδόμησε τον ισχυρισμό του Μαξίμου πως η κυβέρνηση είναι κοντά στον πολίτη, τονίζοντας ότι το αφήγημα αυτό «καταρρέει καθημερινά».

Ενωμένοι με στόχο την ανατροπή

Από την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη, δεν έλλειψαν και οι βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, στη λογική ότι ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ είναι διμέτωπος. Επίσης, έκανε ιστορικές αναφορές για τη διαδρομή του ΠΑΣΟΚ και έστειλε το μήνυμα πως το κόμμα της Χαριλάου είναι ενωμένο και προχωρά αυτοδύναμο με στόχο την πολιτική ανατροπή.  

Όπως είπε, «το δικό μας στοίχημα δεν είναι με ποιους θα πάμε για να διαχειριστούμε απλώς τις υπάρχουσες δομές εξουσίας. Το στοίχημά μας είναι να κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη να γυρίσει σελίδα, σας καλώ να δώσουμε τον αγώνα όλοι μαζί… το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό, σε μια νέα πορεία…», κατάληξε στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα