Ζελένσκι: Νοίκιασε σε Ρώσους την πολυτελή βίλα του στην Τοσκάνη;- Η αποκάλυψη, η διάψευση και οι αντιδράσεις (εικόνες)

 Ζελένσκι: Νοίκιασε σε Ρώσους την πολυτελή βίλα του στην Τοσκάνη;- Η αποκάλυψη, η διάψευση και οι αντιδράσεις (εικόνες)

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky νοίκιασε τη βίλα του στο Forte dei Marmi, στην Τοσκάνη, έναντι 50.000 ευρώ το μήνα σε δύο Ρώσους πολίτες. Την είδηση ​​δημοσίευσε στο πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Il Tirreno . Το δημοσίευμα θεωρείται fake news και έχει διαψευσθεί, έχει κάνει, όμως τον γύρο του κόσμου.

Η αποκάλυψη κυκλοφορούσε ως φήμη ή κουτσομπολιό στην περιοχή της Versilia εδώ και λίγες μέρες και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα που αναφέρει την ‘υπαρξη κάποιων φωτογραφιών που διαδόθηκαν στα social media που απαθανατίζουν Ρώσο τουρίστα στο πάρκο της βίλας που βρίσκεται στη Vittoria Apuana

Η είδηση, εφόσον ισχύει και δεν είναι κάποιο παιχνίδι παρασκηνίου, προκαλεί μεγάλη και αρνητική εντύπωση. Κι αυτό διότι:

  • Μετά το ξέσπασμα της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, ο Ζελένσκι απέστειλε έκκληση στην Ιταλία ώστε η χώρα να μην φιλοξενεί Ρώσους τουρίστες εντός των εθνικών της συνόρων και επίσης να μπλοκάρει τα γιοτ και τα εμπορεύματά τους στο εξωτερικό.
  • Μόλις προ ημερών, η Κομισιόν αποφάσισε την πλήρη αναστολή της συμφωνίας του 2007 για τη χορήγηση θεωρήσεων εισόδου (visa) με τη Ρωσία αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση του ελέγχου των μελλοντικών αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι Ρώσοι τουρίστες. Κι αυτό κατόπιν πιέσεων του Κιέβου.

Η πολιτική απόφαση, η οποία ελήφθη ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, υπολείπεται της πλήρους απαγόρευσης της έκδοσης βίζας, που υποστηρίζουν οι χώρες που γειτνιάζουν με τη Ρωσία και δέχονται επισκέπτες από ξηράς, είναι, όμως, πολύ αυστηρή.

Η αναστολή της συμφωνίας αναμένεται να δυσχεράνει σημαντικά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων θεώρησης, καθιστώντας την πολύ πιο δαπανηρή, επαχθή και χρονοβόρα διαδικασία για τους Ρώσους υπηκόους που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο κλίμα αυτό, προκαλεί αρνητικά σχόλια η αποκάλυψη της IlTirreno ότι ο Ζελένσκι νοικιάζει την πολυτελή βίλα του στην ιταλική Τοσκάνη σε ρώσους ολιγάρχες (διότι ποιός θα μπορούσε να πληρώσει 50.000 ευρώ την εβδομάδα;). Μέχρις ώρας ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έχει τοποθετηθεί για την αποκάλυψη, άλλες πηγές, βεβαίως, απέδιδαν την ενοικίαση σε λάθος του μεσιτικού γραφείου που την είχε αναλάβει και πως δεν ήταν σε γνώση του Ζελένσκι.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ακολούθησε το σχόλιο του κτηματομεσίτη της Real Estate Forte dei Marmi Villas, Claudio Salvini . Ο κτηματομεσίτης διέψευσε τις φήμες, δηλώνοντας: «Δεν υπήρχαν Ρώσοι ή Ουκρανοί στη βίλα του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky. Αυτά που γράφτηκαν είναι εικασίες. Η βίλα νοικιάστηκε σε ένα ζευγάρι για το καλοκαίρι, δεν θα σας πω αν μένουν στο Λονδίνο ή όχι, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπορεί να είναι Ρώσοι γιατί απαγορεύεται απολύτως να νοικιάσουμε σε Ρώσους και Ουκρανούς».

Ωστόσο, επειδή οι πληροφορίες της εφημερίδας δεν ήταν …εντελώς ανακριβείς, ο μεσίτης δικαιολόγησε το γεγονός ότι οι ενοικιαστές της βίλας μιλούσαν ρωσικά (!), στο ότι είχαν…ρωσόφωνους επισκέπτες. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολίτες ρωσικής καταγωγής που ζουν στο Λονδίνο.

Στη συνέχεια ο Σαλβίνι πρόσθεσε: «Η βίλα της Vittoria Apuana (φωτογραφίες κάτω) είναι εγγεγραμμένη σε μια ιταλική εταιρεία που ανήκει σε άλλη στην Κύπρο και ανήκει στη σύζυγο του Zelensky, η οποία μας έχει δώσει εντολή να νοικιάσουμε τη βίλα με αυτή τη ρήτρα. Αν κάποιος έχει ακούσει ρωσικά σε αυτό το σπίτι, είναι επειδή ο ενοικιαστής μπορεί να είχε ρωσόφωνους επισκέπτες».

Ο δήμαρχος του Forte dei Marmi, Bruno Murzi , παρενέβη επίσης για το θέμα, λέγοντας: «Δεν είχαμε κανένα νέο και ειλικρινά μέχρι το ξέσπασμα του πολέμου, οι μόνες πληροφορίες που είχαμε για τη βίλα, η οποία βρίσκεται στη Villa Apuana. περιοχή, είναι ότι ανήκε σε εταιρεία, μεταξύ άλλων ανέκαθεν κατοικούνταν σπάνια»

Μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν στη Versilia, ο ιδιοκτήτης του Real Estate Villas εξηγεί: «Έχουμε συγκεκριμένη εντολή να μην το δώσουμε σε Ρώσους ή Ουκρανούς»

Σχετικά Άρθρα