ΠΑΣΟΚ: “Να άρει ο πρωθυπουργός το “απόρρητο” για να πάψει το θέατρο παραλόγου που εκθέτει διεθνώς τη χώρα”

 ΠΑΣΟΚ: “Να άρει ο πρωθυπουργός το “απόρρητο” για να πάψει το θέατρο παραλόγου που εκθέτει διεθνώς τη χώρα”

Με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής καλεί τον πρωθυπουργό να άρει άμεσα το απόρρητο για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ότι αυτό το “θέατρο του παραλόγου” , το οποίο “εκθέτει τη χώρα διεθνώς” θα πρέπει “να λάβει τέλος”.

Την ίδια στιγμή, το κόμμα δηλώνει ότι πλέον “είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης”.

“Αφού οδήγησαν τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία, τώρα κρύβονται πίσω από την αρχή του απορρήτου παίζοντας θέατρο στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τη θεώρηση του πρώην γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος και του νυν Θεμιστοκλή Δεμίρη, της Εισαγγελέα Εφετών που εποπτεύει την ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των Υπουργών Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη, η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά η κοινή γνώμη δεν θα μάθει ποτέ το λόγο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

“Το θέατρο του παραλόγου είναι καιρός να λάβει τέλος, καθώς εκθέτει τη χώρα διεθνώς, όπως αποδεικνύεται από το καθημερινό ενδιαφέρον εκατοντάδων ξένων ΜΜΕ.

Θεσμική λύση δεν είναι η ενημέρωση στο αυτί και μάλιστα «μόνο για όσα θα μπορούμε να πούμε», όπως επισημάνθηκε αρμοδίως στη χθεσινή ακρόαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Οι λύσεις είναι δύο: Ή θα ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το λόγο παρακολούθησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την ΕΥΠ ή ο πολιτικός προϊστάμενος των μυστικών υπηρεσιών, ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός, θα εγκρίνει την άρση του απορρήτου βάσει του άρθρου 14 παρ. 4 ν. 3649/2008, όπως ήδη έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν στον δημόσιο διάλογο.

Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από την επίκληση του απορρήτου κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης. Τον καλούμε να εγκρίνει προσωπικά την άρση του προσχήματος.

Για να δούμε -επιτέλους- ποιος επιδιώκει το φως και ποιος το φοβάται”, καταλήγει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα