“Κραυγή” Μπάϊντεν: “Ο εξτρεμισμός Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί της MAGA απειλούν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας”- Πόλεμος μέχρις εσχάτων εν όψει εκλογών Νοεμβρίου

 “Κραυγή” Μπάϊντεν: “Ο εξτρεμισμός Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί της MAGA απειλούν τα θεμέλια της δημοκρατίας μας”- Πόλεμος μέχρις εσχάτων εν όψει εκλογών Νοεμβρίου

Με την λέξη «Δημοκρατία», που είχε τόνο κραυγής, ο Τζο Μπάιντεν έκλεισε την ομιλία του στο Independence Hall της Φιλαδέλφειας, τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας. Ο Αμερικανός Πρόεδρος έθεσε το διακύβευμα των εκλογών του Νοεμβρίου ως υπαρξιακή επιλογή μεταξύ της ατζέντας του κόμματός του και της ακραίας ιδεολογίας ΜΑGA (Make America Great Again) των Ρεπουμπλικάνων.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι της ΜAGA εκπροσωπούν έναν εξτρεμισμό που απειλεί τα ίδια τα θεμέλια της Δημοκρατίας μας», δήλωσε ο Μπάιντεν και υποστήριξε ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα «κυριαρχείται, καθοδηγείται και εκφοβίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ». Ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι η αμερικανική δημοκρατία κινδυνεύει σοβαρά από τις πιστές στον Ντόναλντ Τραμπ ρεπουμπλικανικές δυνάμεις που «φουντώνουν τις φλόγες της πολιτικής βίας επιδιώκοντας την εξουσία με κάθε κόστος». «Για μεγάλο χρονικό διάστημα – σημείωσε -διαβεβαιώναμε τους εαυτούς μας ότι η αμερικανική δημοκρατία είναι εγγυημένη. Αλλά δεν είναι. Πρέπει να την υπερασπιστούμε. Να την προστατεύσουμε, καθένας από εμάς».

Οι δηλώσεις του Μπάιντεν στο Independence Hall της Φιλαδέλφειας αποτέλεσαν πρόσκληση σε όλους τους Αμερικανούς να υπερασπιστούν το έθνος έναντι των απειλών για τη δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών του Τραμπισμού. Η μάχη των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου θεωρείται κρίσιμη, καθώς οι Δημοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν τον πολιτικό έλεγχο του Κογκρέσου και της Γερουσίας και έτσι να υπονομευτεί η θητεία Μπάϊντεν.

Πολλοί αναλυτές στις ΗΠΑ αναφέρονται στον βαθύ διχασμό των αμερικανών πολιτών και στην επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ, σε μία κοινωνία που έχει, ως φαίνεται, αποδεχθεί σ κατά μεγάλο μέρος της την ιδεολογία του τραμπισμού.

Απόψε ήρθα εδώ στο μέρος όπου όλα άρχισαν να μιλάνε ξεκάθαρα στο έθνος για τις απειλές που αντιμετωπίζουμε», είπε ο Μπάιντεν στην εκδήλωση. “Σχετικά με τη δύναμη που έχουμε στα χέρια μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές. Και για το απίστευτο μέλλον που βρίσκεται μπροστά μας αν το επιλέξουμε μόνο”, συνέχισε.

«Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών δεν είναι Ρεπουμπλικάνοι MAGA, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα σήμερα κυριαρχείται, καθοδηγείται και εκφοβίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους MAGA – και αυτό αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

“Οι δυνάμεις της MAGA είναι αποφασισμένες να πάνε αυτή τη χώρα προς τα πίσω. Πίσω σε μια Αμερική όπου δεν υπάρχει δικαίωμα επιλογής, δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, δικαίωμα αντισύλληψης, δικαίωμα να παντρευτείς αυτόν που αγαπάς.”

Ολόκληρη η ομιλία Μπάϊντεν

Η αντίδραση των MAGA

«Οι άθλιες επιθέσεις του Τζο Μπάιντεν σε εκατομμύρια Αμερικανούς έχουν τροφοδοτήσει επιθέσεις σε κέντρα εγκυμοσύνης, γραφεία των Ρεπουμπλικανών και μια απόπειρα δολοφονίας σε δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου», δήλωσε η πρόεδρος του RNC, Ρόνα ΜακΝτάνιελ, σε δήλωση μετά την ομιλία.

“Η ατζέντα του έχει βάλει τους γείτονες να τσακώνονται μεταξύ τους, έχει ανταμείψει τους πλούσιους ενώ τιμωρεί εργατικές οικογένειες και έχει καταπατήσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Αμερικανών. Ο Τζο Μπάιντεν είναι ο αρχηγός που διαιρεί και αποτελεί την επιτομή της τρέχουσας κατάστασης του Δημοκρατικού Κόμματος: κατάσταση διχασμού , αηδία και εχθρότητα προς τη μισή χώρα».

Σχετικά Άρθρα