Editorial libre: Απόρρητη …δημοκρατία

 Editorial libre: Απόρρητη …δημοκρατία

Εκ της χθεσινής ακρόαση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου των υποκλοπών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνάγεται πως το πολίτευμα της χώρας έχει μεταβληθεί. Ζούμε σε …απόρρητη Δημοκρατία.

Ειδάλλως, πώς εξηγείται το γεγονός ένας διοικητής της ΕΥΠ, διορισθείς από κυβερνητική πλειοψηφία και υπαγόμενος στις αρμοδιότητες του ίδιου του πρωθυπουργού:

  • αφενός, να μην ενημερώνει τον πολιτικό του προϊστάμενο σχετικά με το ποιά πολιτικά πρόσωπα παρακολουθεί και ποιοί λόγοι (δήθεν) “εθνικής ασφάλειας” επιβάλλουν κάτι τέτοιο,
  • αφετέρου, να μην λογοδοτεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να επικαλείται το “απόρρητο” ώστε να μην απαντήσει σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα

Έτσι, κάθε Κοντολέων στο μέλλον δικαιούται να διοικεί “εκ θεού”, να πράττει οτιδήποτε εκείνος θεωρεί αναγκαίο (…), να παρακολουθεί πολιτικούς, δημοσιογράφους και κάθε πολίτη, δίχως να ενημερώνει τις πολιτικές ηγεσίες που τον διορίζουν και χωρίς να έχει τον φόβο να αξιολογηθεί και να δεχθεί κυρώσεις επ΄ αυτού, αφού ούτε η ίδια η Βουλή των Ελλήνων στο όνομα του λαού μπορεί να τον ελέγξει.

Ο εκάστοτε διοικητής της ΕΥΠ δρα υπέρ ενός “δημοσίου συμφέροντος” που μόνο εκείνος έχει την εξουσία και την ισχύ να κρίνει και να αξιολογήσει, ακόμα και όταν το καταστρατηγεί. Ακόμα κι αν κουρελιάζει τους θεσμούς.

Ο δε παρακολουθούμενος δεν θα έχει ποτέ την δυνατότητα να ενημερωθεί γι αυτό, άρα να κρίνει την πράξη του, αφού η σχετική νομοθεσία (τροπολογία) δεν το επιτρέπει.

Απόρρητη δημοκρατία…

Libre

Σχετικά Άρθρα