Ακάρ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να δει τι θα κάνει με την κακομαθημένη Ελλάδα

 Ακάρ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να δει τι θα κάνει με την κακομαθημένη Ελλάδα

Την ένταση με τη χώρα μας και το ΝΑΤΟ συνεχίζει η Τουρκία, με τον Χουλουσί Ακάρ να τονίζει ότι οι Σύμμαχοι “πρέπει να δουν τι κάνει η Ελλάδα”, την οποία χαρακτήρισε “κακομαθημένη”.

Μιλώντας σε τελετή της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισήμανε ότι “έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”.

Στη συνέχεια, ο Ακάρ υπενθύμισε ότι ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τουρκικά F-16 σε αποστολή του ΝΑΤΟ. «Από τις 2 Ιουλίου, η δραστηριότητα αναφέρθηκε στο ΝΑΤΟ, όλοι άκουσαν και έμαθαν γι’ αυτήν. Κι όμως, αναχαιτίστηκαν τα F-16 μας, που ήταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ. “Δεν ξέραμε ότι αυτά ήταν τουρκικά αεροπλάνα”, είπε η Ελλάδα σε μια “ψευδή δήλωση”…”, είπε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο “επεισόδιο” που η Άγκυρα υποστηρίζει ότι σημειώθηκε στις 23 Αυγούστου, με ελληνικούς S-300 να “λοκάρουν” τουρκικά F-16.

Πηγή: newsit.gr

Σχετικά Άρθρα