Πρώτη ημέρα φθινοπώρου με 1500 νοσηλευόμενους με κοροναϊό

 Πρώτη ημέρα φθινοπώρου με 1500 νοσηλευόμενους με κοροναϊό

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά με 1.382 ασθενείς να νοσηλεύονται με κοροναϊό, στα νοσοκομεία, σε απλές κλίνες, ενώ άλλοι 120 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Της Ρούλας Σκουρογιάννη

Πιο συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία της χώρας, για ασθενείς με κορονοϊό δεσμεύονται 4.479 κλίνες για απλή νοσηλεία.

«Εάν δεν υπήρχε η ανάγκη δέσμευσης τόσων κλινών, θα μπορούσαν να ‘ξεφορτωθούν’ πολλά από τα ράντζα που αναπτύσσουν τα μεγάλα νοσοκομεία», εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Δεσμεύονται, επίσης, 263 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορονοϊού.

«Επισημαίνουμε τις κλίνες που δεσμεύονται για να αντιληφθούμε ότι σε περίπτωση αντιστροφής της πτωτικής πορείας των νοσηλειών ασθενών με κορονοϊό, θα προσαρμόζεται αντίστοιχα η λειτουργία των νοσοκομείων, δεσμεύοντας όλο και περισσότερες κλίνες που είναι σε βάρος των ασθενών άλλων παθήσεων. Φυσικά, θα υπάρξει περαιτέρω εντατικοποίηση της δουλειάς για το ήδη αποδεκατισμένο, κουρασμένο, απογοητευμένο προσωπικό των νοσοκομείων»,
προσθέτει ο κ. Γιαννάκος.

Νοσηλείες παιδιών

Σήμερα, νοσηλεύονται σε απλές κλίνες περίπου 50 παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία και τις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή λόγω της κινητικότητας που θα υπάρξει λόγω του ανοίγματος των σχολείων.

«Χάνουμε δεκάδες ασθενείς κάθε ημέρα. Χρειάζονται μέτρα προστασίας από όλους μας. Κρίμα να χάνονται ασθενείς επειδή δε φοράμε μάσκα. Δεν κατανοούμε σε τι βοηθάει η δήλωση της Αν. Υπουργού ότι ο κορονοϊός είναι πια μία μορφή γρίπης», καταλήγει διερωτώμενος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα