“Καζάνι που βράζει” η ΝΔ μετά τους “κεραυνούς” Καραμανλή για τις υποκλοπές – Οι κυβερνητικές διαρροές και… ο ανασχηματισμός

 “Καζάνι που βράζει” η ΝΔ μετά τους “κεραυνούς”  Καραμανλή για τις υποκλοπές – Οι κυβερνητικές διαρροές και… ο ανασχηματισμός

Στα χαρακώματα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θα βρεθεί σήμερα η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία θα συνεδριάσει στον απόηχο της ηχηρής παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. 

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ότι η υπόθεση επισύνδεσης του κινητού του Ν. Ανδρουλάκη δεν μπορεί να ήταν κατ’ εντολή του πρωθυπουργού σημειώνοντας όμως πως κάτι τέτοιο ξεπερνά ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία.

Άννας Καραβοκύρη 

Έσπευσε μάλιστα να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις  υπογραμμίζοντας πως “παραμένει επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία της ΕΥΠ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο ίδιος έκλεισε την ομιλία του στα Ανώγεια για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γιάννη Κεφαλλογιαννη με την εξής μαντινάδα:

  • «Άλλο να είσαι αετός και άλλο να τον κανείς. Άλλο το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις» κάνοντας πολλούς στο εσωτερικό της ΝΔ να αναζητούν τον αποδεκτή του μηνύματος ΚαραμανλήΗ στάση του πρώην πρωθυπουργού έχει προκαλέσει αναταραχή στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης και αρκετοί εκτιμούν πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα ημερών.  

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι: 

  • «κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής».

Πριν ακόμα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αρχίσει τις εργασίες της κυβέρνηση κι αντιπολίτευση διαφωνούν για θέματα διαδικαστικά.

  • Τα κόμματα της αντιπολίτευσης – πλην της Ελληνικής Λύσης – ζήτησαν να δοθούν στην δημοσιότητα αφού πρώτα αφαιρεθούν τα σημεία που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας.
  • Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το απόρρητο της συνεδρίασης και για αυτό το λόγο όχι μόνο δεν συναινεί στην δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής αλλά αφαιρεί κι απο όλα τα μέλη της Επιτροπής το δικαίωμα να έχουν κινητό τηλέφωνο καθ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης υπο τον φόβο να επαναληφθούν διαρροές προς τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας έχει απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα κόμματα, ζητώντας τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην παραβιάσουν τον Κανονισμό της Βουλής σχετικά με το απόρρητο της διαδικασίας. Μάλιστα, κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι «σε περίπτωση που διαπιστωθούν διαρροές θα επιβληθούν κυρώσεις σε βουλευτές ή θα διακοπεί η συνεδρίαση».

  • Στην σημερινή συνεδρίαση έχει κληθεί  εκ μέρους της ΝΔ, ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ  Ιωάννης Ρουμπάτης και ο διοικητής της ΕΥΠ επί Αντώνη Σαμαρά, Θεόδωρος Δραβίλλας. Ακόμη, η ΝΔ κάλεσε και τον εισαγγελέα Εφετών, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα. Στη συνεδρίαση, θα παραστεί ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει την κλήση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση Ανδρουλάκη. Έτσι λοιπόν μετά από τα σχετικά αιτήματα της αντιπολίτευσης στην ίδια συνεδρίαση, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κλήθηκαν οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων, Θεμιστοκλής Δεμίρης, Χρήστος Ράμμος (ΑΔΑΕ) και Βασιλική Βλάχου (εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ).

Ταυτόχρονα η ΝΔ εξαπολύει διμέτωπη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

  • Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου λέγοντας πως η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΑΔΑΕ αποσκοπούσε μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων και δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει άλαλος όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν να έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων στελεχών της κυβέρνησής του.
  • Σκληρή ήταν και η απάντηση της ΝΔ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για το «επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη». « Με το να επιμένει μονοθεματικά να μιλά για το θέμα αυτό ταυτιζόμενος απόλυτα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απλά επιβεβαιώνει αυτό που ολοένα και περισσότεροι πολίτες σκέφτονται: ότι ψηφίζοντας Ανδρουλάκη προκύπτει Τσίπρας», απάντησε η ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα