Προκαλεί με ανακοίνωση η διοίκηση της “Μαλαματίνας”: “Μικρή ομάδα συνδικαλιστών εμποδίζει τη λειτουργία της εταιρείας”

 Προκαλεί με ανακοίνωση η διοίκηση της “Μαλαματίνας”: “Μικρή ομάδα συνδικαλιστών εμποδίζει τη λειτουργία της εταιρείας”

Για «παράνομο αποκλεισμό» των εγκαταστάσεων της« Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, «από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών, οι οποίοι επιμένουν να απαιτούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα λειτουργικού εκσυγχρονισμού της επιχείρησης» κάνει λόγο η διοίκηση της οινοποιίας σχολιάζοντας τα επεισόδια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας το πρωί της Τετάρτης.

Η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει ότι «ασκώντας για μια ακόμη φορά βία, το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου, η συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών – με τη συνδρομή ατόμων που δεν έχουν καμία σχέση με την εταιρεία – εμπόδισε με απειλές και προπηλακισμούς, τους εργαζομένους και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας που ήθελαν να εργαστούν, να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις της οινοποιητικής μονάδας».

Και συνεχίζει: «είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που αρνήθηκαν την μεταφορά των οδηγών και βοηθών οδηγών σε άλλα τμήματα της εταιρείας προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της Διοίκησης αφενός για το κλείσιμο του ζημιογόνου τμήματος Διάθεσης και αφετέρου την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων τμημάτων της επιχείρησης που θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε διπλασιασμό των θέσεων εργασίας.

Είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που θέλουν να συνδιοικούν, όπως έκαναν με τον προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και οδήγησαν την εταιρεία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας».

Η διοίκηση της οινοποιίας σημειώνει πως «με τη στάση τους αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν για τη βιωσιμότητα μιας ιστορικής επιχείρησης όπως η Μαλαματίνα, η οποία τα τελευταία χρόνια και μετά την είσοδο των νέων επενδυτών έχει μπει σε τροχιά εξυγίανσης. Δεν νοιάζονται για το βιοπορισμό και το εισόδημα 90 εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και περισσότερων από 1.000 αμπελουργών και 300 συνεργατών προμηθευτών που συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία της».

Παράλληλα απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία« να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν και να κρατήσουν την Οινοποιία ανοικτή.

Καλούμε όλα τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τους να σεβαστούν την ιστορία της επιχείρησης και την προσπάθεια της νέας ιδιοκτησίας να την αναπτύξει , καθώς και το δικαίωμα των εργαζομένων της για αξιοπρεπή εργασία και εισόδημα» καταλήγει η ανακοίνωση.