Πάτρα: Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε γυμνάσιο για μαθητή με αμαξίδιο – Το ξέσπασμα της μητέρας

 Πάτρα: Δεν έφτιαξαν τουαλέτα και ασανσέρ σε γυμνάσιο για μαθητή με αμαξίδιο – Το ξέσπασμα της μητέρας

Κραυγή απόγνωσης από μία μητέρα καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή τουαλέτας και ανελκυστήρα για Άτομα με Αναπηρία σε γυμνάσιο της Πάτρας, στην Α΄ τάξη του οποίου πρόκειται να πάει ένα αγόρι που κινείται με αμαξίδιο, καθώς πάσχει από κάκωση νωτιαίου μυελού.

Όπως δημοσιεύει το thebest.gr, μητέρα εγκαίρως μίλησε με τον διευθυντή του γυμνασίου, θέτοντας του το πρόβλημα και εξηγώντας του τι πρέπει να γίνει.

Εκείνος ανταποκρίθηκε αμέσως και από τον περασμένο Ιανουάριο έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες αίτημα για την κατασκευή τουαλέτας Ατόμων με Αναπηρία και αντίστοιχου ασανσέρ.

Το αίτημα πήρε Αριθμό Πρωτοκόλλου, αλλά οκτώ μήνες μετά από την υποβολή του η κατασκευή της τουαλέτας δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ αυτή του ανελκυστήρα δεν ξεκίνησε καν.

Σε μια προσπάθεια να βρει λύση, η μητέρα μάλιστα ζήτησε να εξασφαλίσει η ίδια την χρηματοδότηση των εργασιών, ωστόσο της το αρνήθηκαν.

Απεγνωσμένη πια, έκανε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο, στην οποία, εκτός άλλων αναφέρει:

«Θα περίμενε λοιπόν κανείς να είναι όλα έτοιμα να ξεκινήσει ο γιος μου με όλα τα παιδιά το σχολείο. Όμως… Όχι….μια τουαλέτα που δεν έχει τοίχους είναι έτοιμη και μέτρα για έναν ανελκυστήρα που δεν ξεκίνησε ποτέ, γιατί αυτά κοστίζουν. Κοστίζουν; Όταν μιλώντας με υπεύθυνη για το πώς πάνε οι εργασίες, ζήτησα την άδεια να ψάξω να βρω χορηγό, μού το αρνήθηκαν ορθώς! Πείτε μου, θα είμαι αμελής μητέρα, αν δεν στείλω το παιδί μου σχολείο στις 12 του μήνα; Τι άλλο πρέπει πια να κάνω για να του εξασφαλίσω το αυτονόητο; Την πρόσβαση σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ κτίριο και δη σχολείο!!!!»

Επιπλέον, κάνει και την ακόλουθη έκκληση: «Στις 6 του μήνα (Σεπτεμβρίου) θα τρέξει μια εκδήλωση για την παγκόσμια μέρα κάκωσης νωτιαίου μυελού. Σας καλώ όλους να φωνάξουμε δυνατά για το αυτονόητο και εύχομαι να μην δω κανέναν από αυτούς που μένουν μόνο στα λόγια».

Σχετικά Άρθρα