Κέρκυρα: Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση της 93χρονης που δολοφονήθηκε – Η περίεργη διαπίστωση

 Κέρκυρα: Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση της 93χρονης που δολοφονήθηκε – Η περίεργη διαπίστωση

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης του σπιτιού της στην Κέρκυρα, ούτε κάτι που να υποδηλώνει ότι στόχος του ενός ή περισσότερων δολοφόνων της άτυχης γυναίκας ήταν η ληστεία. 

«Φαίνεται ότι προηγήθηκε μία μορφή πάλης με τον δράστη, η γυναίκα αντιστάθηκε, όμως το δέρμα του λαιμού δεν φέρει εκχυμώσεις και έγιναν και κάποιες αποτυχημένες συγκαλυπτικές ενέργειες» αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr, ο Ιωάννης Αϊβατίδης ο οποίος ήταν ο ιατροδικαστής που έκανε επιτόπια αυτοψία το μεσημέρι της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως ύποπτο ανθρωποκτονίας. 

Ο κος. Αϊβατίδης μας λέει ότι «αιτία θανάτου είναι ο στραγγαλισμός δια χειρών. Η γυναίκα είχε κάποιες κακώσεις με μορφή αμύνης από την ίδια, φαίνεται ότι αντιστάθηκε». Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας «φαίνεται ότι έγινε μία μορφή πάλης και το ενδιαφέρον είναι ότι στο δέρμα του λαιμού δεν έχει καθόλου κακώσεις, απλώς αναγνώρισα ψηλαφητικά αλλά ακουγόταν κιόλας, έναν κριγμό στον λαιμό, και κατάλαβα ότι από κάτω υπάρχει κάταγμα. Και έτσι είπα στις αρχές ότι είναι περιστατικό ύποπτο ανθρωποκτονίας. Είχε μία μικρή εκχύμωση στο πρόσωπο, μία άλλη αριστερά στην γνάθο. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήθηκαν γάντια ή κάποιο ύφασμα για την συμπίεση του λαιμού». 

Ο κος Αϊβατίδης επισημαίνει ότι «ο δράστης επιτέθηκε από μπροστά στην 93χρονη και απ’ ό,τι φαίνεται το συμβάν έγινε την ώρα που έπινε τον καφέ της νωρίς το πρωί. Από τα ευρήματα που έχουν προκύψει, καθόταν στην καρέκλα του τραπεζιού της κουζίνας και μετά το συμβάν βρέθηκε στο δάπεδο σε ημικαθιστική θέση. Ασκήθηκε πίεση στον λαιμό κάποιων αρκετών κιλών… Διαπίστωσα ότι έγιναν και κάποιες συγκαλυπτικές ενέργειες, επιπόλαιη προσπάθεια συγκάλυψης».  

Μάλιστα αποκαλύπτει στο newsit.gr ότι «σήμερα (30.08.2022) εξέτασα και δύο από τους υπόπτους». 

Χθες (29.08.2022) πραγματοποιήθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της άτυχης 93χρονης γυναίκας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση των μαρτύρων για την ανθρωποκτονία. 

Η ηλικιωμένη έμενε σε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας με τον γιο της, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. 

Σχετικά Άρθρα