Ανδρουλάκης: “Ήθελαν να με εκβιάζουν”- Επίθεση σε Μητσοτάκη για “επιτελικό παρακράτος”

 Ανδρουλάκης: “Ήθελαν να με εκβιάζουν”- Επίθεση σε Μητσοτάκη για “επιτελικό παρακράτος”

Σε καταγγελία – «βόμβα» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους λόγους για τους οποίους τον έθεσε υπό παρακολούθηση η ΕΥΠ, προχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στόχος της κυβέρνησης ήταν ο εκβιασμός του καθώς όπως επεσήμανε η ΕΥΠ δεν ήθελε μόνο να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές του συνομιλίες, αλλά και την προσωπική του ζωή, καθώς αυτά τα κακόβουλα λογισμικά, πέρα από το ότι παίρνουν όλα τα αρχεία, ακόμα και όταν είναι κλειστό το κινητό, μπορεί να βιντεοσκοπεί και να ηχογραφεί. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αυταρχική αντίληψη να παρουσιάζει το θύμα ως θύτη, ενώ έκανε λόγο για ένα «επιτελικό παρακράτος». 

Όσον αφορά τις κατηγορίες που του απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί, όπως υποστήριξε, δεν δέχθηκε να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εξέθεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη λέγοντας ότι ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία δεν ζήτησε να με ενημερώσει επισήμως. 

«Το μόνο που έγινε είναι να λάβω ένα μήνυμα στο κινητό μου από τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και λίγο πριν παραπεμφθεί ο αρχηγός της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, να επικοινωνήσω μαζί του. Τότε πήρα τους δικηγόρους μου και είπα ότι θα δεχτώ να ενημερωθώ μόνο επίσημα», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να ενημερωθεί η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) και με τη σειρά της να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να ενημερώσει επίσημα το Κοινοβούλιο. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα κάνει τα νόμιμα όσον αφορά στον τότε διοικητή της ΕΥΠ, κ. Κοντολέοντα. 

Όσον αφορά στο χρονικό της παρακολούθησής του από την ΕΥΠ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανέφερε «Δήλωσα υποψηφιότητα στις 17 Ιουλίου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου βγήκαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έδειχναν για το πού πάει το πράγμα. Μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει η παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ και μετά από 5 μέρες μου στέλνουν το Predator. Δηλαδή δεν ήμουν επί 8 χρόνια εθνικός κίνδυνος και ξαφνικά γίνομαι εθνικός κίνδυνος και με το που εκλέγομαι, παύω να είμαι εθνικός κίνδυνος;». 

Θεόκριτος Αργυριάδης