Βορίδης για υποκλοπές: “Ο κ. Ανδρουλάκης έχει ευθύνη για την υπονομευτική συζήτηση που άνοιξε”

 Βορίδης για υποκλοπές: “Ο κ. Ανδρουλάκης έχει ευθύνη για την υπονομευτική συζήτηση που άνοιξε”

Την ευθύνη στον Νίκο Ανδρουλάκη πέταξε ο Μάκης Βορίδης για την «υπονομευτική», όπως χαρακτηριστικά είπε, συζήτηση που έχει ανοίξει για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το απόρρητο δεν γίνεται να αρθεί και να μαθευτεί η αλήθεια και πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κληθεί για να μάθει εάν θέλει το λόγο παρακολούθησής του.

«Εδώ ανοίγει μία υπονομευτική συζήτηση και έχει ευθύνη για αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, για την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα και τη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών» δήλωσε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο Mega και συμπλήρωσε: «Σε όλο τον κόσμο οι υπηρεσίες πληροφοριών διαμορφώνουν ένα πλαίσιο που στηρίζεται στη μυστικότητα και το απόρρητο. Αν αυτά δεν προστατεύονται δεν πρόκειται να λειτουργήσουν».

«Έχει ειλικρινές ενδιαφέρον ή κάνει πολιτική εκμετάλλευση; Διότι αν εμένα με παρακολουθούσαν και ο καημός μου ήταν να μάθω ποιος με παρακολουθούσε και μου έλεγε η κυβέρνηση ‘ελάτε να μάθετε’ θα πήγαινα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

«Καταλαβαίνω πως υπάρχει ένα συλλογικό ενδιαφέρον, απαντώ όμως, σωστά υπάρχει το απόρρητο. Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης η κάθε επισύνδεση και αξιολόγηση που γίνεται από την ΕΥΠ. Εάν το κάνουμε αυτό να συμφωνήσουμε όλοι πως δεν θέλουμε να υπάρχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών», κατέληξε για το θέμα ο Μάκης Βορίδης.

Υπόθεση κακοποίησης γαϊδάρου στη Ζίτσα

Ερωτώμενος για την υπόθεση στη Ζίτσα ο υπουργός εξήγησε πως μίλησε με τον δήμαρχο της περιοχής, ζητώντας του να απομακρύνει από τα καθήκοντα του αντιδημάρχου τον δράστη που έσερνε με το αγροτικό του αυτοκίνητο, το γαϊδουράκι.

«Ζήτησα να κινηθεί άμεσα η υπηρεσία του πειθαρχικού ελέγχου» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τόνισε πως το μήνυμα πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρο. «Η κακοποίηση και ο βασανισμός των ζώων είναι κακουργηματική πράξη, και υπάρχει μια πολιτική ομοφωνία για το πώς αντιμετωπίζεται η κακοποίηση και αυτό πρέπει να εμπεδωθεί, η ευζωία πρέπει να γίνει συνείδηση της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Επισήμανε πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. «Έχουν τη δυνατότητα και την υποχρέωση θα έλεγα να παρακολουθούν την ευζωία των παραγωγικών ζώων».

Σχετικά με τα ζώα συντροφιάς που εγκαταλείπονται από τους ιδιοκτήτες τους, ο υπουργός είπε πως δίδονται χρήματα στους Δήμους για την περίθαλψή τους και πως είναι μια προσπάθεια που θέλει χρόνο για να αποδώσει.

«Είναι από τα δύσκολα ζητήματα, που πρέπει να είμαστε επίμονοι και σταθεροί, αφοσιωμένοι, και να δίνονται πόροι» συμπλήρωσε.

Δήμοι και εξοικονόμηση ενέργειας

Αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας από τους Δήμους που αυτό συνεπάγεται το κλείσιμο των δημοτικών πισινών αλλά και το κλείσιμο των φώτων σε ορισμένες γειτονιές, ο υπουργός απάντησε πως η πολιτεία δεν επιθυμεί τίποτα από τα παραπάνω, και το μόνο που ζητά από τους δημόσιους φορείς είναι να τηρούν μία καλύτερη και προσεκτικότερη διαχείριση στην ενέργεια που καταναλώνουν.

«Οι φορείς το δημοσίου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν, είναι να μπουν και να δηλώσουν στην πλατφόρμα ορισμένα στοιχεία που αφορούν την κατανάλωσή τους και εν συνεχεία να πιάσουμε το στόχο της μείωσης της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουμε βάλει» εξήγησε.

Αποκάλυψε στη συνέχεια πως θα αλλάξει το υπουργείο την εν λόγω υπουργική απόφαση δίνοντας πλέον πέρα από τα κίνητρα και κυρώσεις, εάν δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης κατανάλωσης.

«Δεν θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις, δεν θα τους δίνω προσωπικό» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα