Κακλαμάνης για υποκλοπές: “Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι”

 Κακλαμάνης για υποκλοπές: “Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι”

Ηχηρή διαφοροποίησή με τη “γαλάζια” γραμμή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών και την αλλαγή του νόμου από την κυβέρνηση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ένα από τα πλέον έμπειρα και παλαιά στελέχη της ΝΔ, σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra Channel, εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του με τη νομοθετική πρόβλεψη της κυβέρνησης που στερεί τη δυνατότητα από τους Έλληνες πολίτες να γνωρίζουν αν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

“Πρέπει να μπει ένα τέτοιο θεσμικό πλαίσιο κι εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας πω ότι θεωρώ πως μέσα στη συζήτηση που θα γίνει, η τροπολογία που είπε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου πρέπει να μπει ξανά στο τραπέζι. Υπήρχε ένα σκεπτικό που έγινε τότε αλλά δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι και τι κακό έχω κάνει”, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας το αναπάντητο ερώτημα για τους λόγους παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της κυβέρνησης, ο σχετικός νόμος για την άρση του απορρήτου άλλαξε τον Μάρτιο του 2021, δίνοντας το δικαίωμα στην ΕΥΠ να παρακολουθεί τους πολίτες, επικαλούμενη την εθνική ασφάλεια, χωρίς όμως εκείνοι να μπορούν να το μάθουν από την ΑΔΑΕ.

Η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες τοποθετήσεις δύο ακόμη γαλάζιοι βουλευτές. Ο λόγος για τους Κώστα Τζαβάρα και Θοδωρή Ρουσόπουλο που έκαναν λόγο για μία “πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση”, από την οποία προκύπτουν πολλά ανοιχτά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Σχετικά Άρθρα