Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ περί καταστροφής αρχείων της ΕΥΠ

 Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρωτοσέλιδο της ΕΦΣΥΝ περί καταστροφής αρχείων της ΕΥΠ

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία ανήκουν στο περιβάλλον Μητσοτάκη, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

«Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

«Την επιχείρηση “κουκούλωμα” του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη, αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι.

Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο».

Σχετικά Άρθρα