Tinker Tailor Soldier Spy: Ο Πούτιν και ο Ερντογάν πίσω από τις υποκλοπές;- Τι εννοεί ο πρωθυπουργός;

 Tinker Tailor Soldier Spy: Ο Πούτιν και ο Ερντογάν πίσω από τις υποκλοπές;- Τι εννοεί ο πρωθυπουργός;

Πώς συνδέεται το ρηθέν από τον πρωθυπουργό (υπουργικό συμβούλιο) ότι “ο Πούτιν θέλει να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη”, και “θα προτιμούσε μία άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα”, με το σκάνδαλο των υποκλοπών και δη την “νόμιμη επισύνδεση” στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη; Κι, ακόμα περισσότερο, τι ρόλο μπορεί να έχει επιπροσθέτως σε αυτή την σκοτεινή υπόθεση ο Ερντογάν;

Για να έχουν σχέση οι υποκλοπές με τον Πούτιν, τον Ερντογάν και τον Ανδρουλάκη, τα εξής τινά μπορεί να έχουν συμβεί:

Πρώτον, ο Ανδρουλάκης να είναι “πράκτορας” ρωσικών ή τουρκικών συμφερόντων και, ως εκ τούτου, ιδού ο λόγος εθνικής ασφαλείας που επέβαλε την παρακολούθησή του.

Δεύτερον, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέων να υπήρξε ο ίδιος “πράκτορας” της FSB ή της MIT και να παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη με στόσο να δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή το θέμα και να υλοποιηθεί το σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης.

Είναι άλλο ζήτημα να ονειρεύεται ο Ρώσος πρόεδρος μια άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα, λιγότερο συνδεδεμένη και τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Δικαίωμά του είναι να θέλει άλλον πρωθυπουργό στην Ελλάδα, την Μελόνι ή τον Σαλβίνι στην Ιταλία, τον Τάδεθ -αντί του Σάντσεθ- στην Ισπανία, τον Σρέντερ αντί του Σολτς στη Γερμανία και πάει λέγοντας.

Και είναι άλλο θέμα πίσω από το σκάνδαλο των κοριών να υπάρχουν καταχθόνιοι υπερκατάσκοποι στη Μόσχα ή την Άγκυρα.

Ως προς το πρώτο, εάν ο πρωθυπουργός έχει υπόψη του πληροφορίες, ενδείξεις ή, ακόμα περισσότερο, αποδείξεις ότι ο Ανδρουλάκης είναι ένας πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο κατασκοπίας και, άρα, δικαίως στόχος του κ. Σμάϊλυ σε ένα ελληνικό ριμέϊκ του Tinker Tailor Soldier Spy, τότε η κυβέρνηση οφείλει να το αποκαλύψει. Διότι ένας πολιτικός, ύποπτος για κάτι τέτοιο, δεν θα έπρεπε να είναι αρχηγός κόμματος-ρυθμιστή και, ποιός ξέρει, κάποια στιγμή αντιπρόεδρος μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ή, μελλοντικά, ακόμα και πρωθυπουργός.

Εάν συμβαίνει το δεύτερο, τότε οι ευθύνες του πρωθυπουργού πολλαπλασιάζονται καθώς μπορεί να έφερε τα πάνω κάτω για να τοποθετήσει στην ΕΥΠ έναν sleeper του Πούτιν ή του Ερντογάν. Και του έδωσε την απεριόριστη δυνατότητα να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους;

Εν κατακλείδι, …σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Επιμένουμε, όμως, καλοπροαίρετα: Εάν γνωρίζει, να μας το πει…

Σχετικά Άρθρα