Κατακραυγή για τον αντιδήμαρχο Ζίτσα που έσερνε το γαϊδούρι στον δρόμο – “Τον δάγκωσε λύκος” (vid)

 Κατακραυγή για τον αντιδήμαρχο Ζίτσα που έσερνε το γαϊδούρι στον δρόμο – “Τον δάγκωσε λύκος” (vid)

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων αναμένεται να οδηγηθεί ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας ο οποίος συνελήφθη καθώς φέρεται να είναι ο οδηγός που έσερνε γάιδαρο με το αυτοκίνητό του για 700 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, η “Αυτοδιοικητική Συνεργασία” η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ζίτσας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός αυτό, ζητά από την Δημοτική Αρχή την άμεση αποπομπή του αντιδημάρχου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την παρέμβασή της ώστε να αποπεμφθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του αντιδημάρχου Δημήτρης Δήμος μιλώντας στον ΣΚΑΙ ισχυρίστηκε ότι το ζώο είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση από λύκο, ο 63χρονος το ανέβασε στην καρότσα για να το μεταφέρει να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, αλλά για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

“Η θέση του εντολέως μου είναι ότι το ζώο αυτό είχε δεχθεί επίθεση από λύκο. Τραυματίστηκε στο στέρνο του, το ανέβασε στην καρότσα του αυτοκινήτου του να πάει να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Στην πορεία άγνωστο για ποιο λόγο (…) και χωρίς να το αντιληφθεί προφανώς, το πόδι του ζώου έπεσε στην άσφαλτο, κρατώντας η τριχιά εντός της καρότσας  το υπόλοιπο. Σύρθηκε για πόσα μέτρα σύρθηκε και εν συνεχεία όταν έπεσε όλο το ζώο το αντιλήφθηκε ο φερόμενος δράστης και αν δείτε το αυτοκίνητο είναι σταματημένο στα 10 μέτρα”, είπε ο κ. Δημήτρης Δήμος.

Το χρονικό

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στο χωριό Γραμμένο από την αποτρόπαια πράξη του αντιδημάρχου. Ο δράστης συνελήφθη αργά το μεσημέρι της Κυριακής και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και από εκεί θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Το άτυχο ζώο δεν άντεξε την ταχύτητα του οχήματος και κατέρρευσε, ενώ ο ίδιος σταμάτησε το όχημα μετά από οχλήσεις κατοίκων που του φώναζαν. Στο σημείο που ακινητοποιήθηκε το αυτοκίνητο ο κτηνοτρόφος τον άφησε στην άκρη του δρόμου.

Την ίδια ώρα, συνοδεία αστυνομικών κτηνίατροι της περιφέρειας Ηπείρου έφτασαν στην κτηνοτροφική επιχείρηση του 63 χρόνου για να εξετάσουν το τραυματισμένο ζώο.

Είναι καλά στην υγεία του, μας είπαν οι δύο κτηνίατροι ,είναι σοκαρισμένο το ζώο από την πτώση, φέρει τραύματα στα πόδια και στην κοιλιά . Είναι όρθιος έχει φάει ήπιε νερό ,αύριο θα έρθει και ιδιώτης κτηνίατρος για παρακολούθηση και να περιποιηθεί τα τραύματα, ενώ ο ιδιοκτήτης του ζώου ξεκίνησε θεραπευτική αγωγή και περιποιήθηκε τα τραύματα.

Θεόκριτος Αργυριάδης