ΕΦΣΥΝ: Συνελήφθη στις 21 Αυγούστου ο Χρ. Μαυρίκης – Διαπληκτίστηκε σε βενζινάδικο και σύμφωνα με τις καταγγελίες τράβηξε όπλο

 ΕΦΣΥΝ: Συνελήφθη στις 21 Αυγούστου ο Χρ. Μαυρίκης – Διαπληκτίστηκε σε βενζινάδικο και σύμφωνα με τις καταγγελίες τράβηξε όπλο

Σημαντικά ερωτηματικά για τη μη ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για τη σύλληψη ατόμου που φέρεται να απείλησε με όπλο πολίτη και στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην κατοικία του όπλα και ναρκωτικά, εγείρει σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ. Τα ερωτηματικά εντείνει το γεγονός ότι ο εμπλεκόμενος είναι ο Χρ. Μαυρίκης, ο «εθνικός κοριός» που το 1993 είχε αποκαλύψει πως παρακολουθούσε τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλους πολιτικούς με εντολή του Νίκου Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με όσα παραθέτει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα, ο 68χρονος σήμερα Μαυρίκης βρέθηκε το μεσημέρι της περασμένης 21 Αυγούστου σε πρατήριο καυσίμων στο Πικέρμι. Εκεί, υπήρξε διαπληκτισμός με άλλο πελάτη για θέμα προτεραιότητας.

Ο τελευταίος κατήγγειλε ότι ο Μαυρίκης τον εξύβρισε και τον απείλησε, φτάνοντας στο σημείο να «τραβήξει» όπλο. Έτσι, κάλεσε την Άμεση Δράση και ανέφερε το περιστατικό. Κινητοποιήθηκαν μονάδες της ΟΠΚΕ που εντόπισαν το όχημα και σε έλεγχο που έγινε βρήκαν ένα «τέιζερ» ενσωματωμένο σε φακό, αλλά και έναν κάλυκα από σφαίρα, καθώς και σουγιά. Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, όπου εντοπίστηκε και ποσότητα κάνναβης 40 γραμμαρίων.

  • Όταν οδηγήθηκε στο Τμήμα, ο κ. Μαυρίκης και ο πολίτης που τον κατήγγειλε αρχικά «αντάλλαξαν» σειρά μηνύσεων και την Δευτέρα 22 Αυγούστου ο εισαγγελέας άσκησε στον κ. Μαυρίκη δίωξη για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, πριν τον αφήσει ελεύθερο.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι για την υπόθεση των υποκλοπών επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δεν υπήρξε εκδίκαση της υπόθεσης, παρότι αυτό πρότεινε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής το 1994. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πρότεινε να μην συγκροτηθεί ειδικό δικαστήριο και η πρότασή του υπερψηφίστηκε σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Ο Χρ. Μαυρίκης ωστόσο καταδικάστηκε λίγα χρόνια μετά για απόπειρα εκβίασης, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και παράνομη βία σε βάρος επιχειρηματιών και εκδότη.

Σχετικά Άρθρα