Σκρέκας: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

 Σκρέκας: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

H κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα ανακτά από 80% ως 90% της αύξησης του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ειδικά για τον μήνα Σεπτέμβριο, απορροφούμε το 94% της αύξησης στο ρεύμα για τα νοικοκυριά, τόνισε την Κυριακή ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προαναγγέλλοντας στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο.

«Εντολή του πρωθυπουργού είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε να μην μπορούν να θερμάνουν τα σπίτια τους στην καρδιά του χειμώνα», είπε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση τι μορφή θα έχει η παρέμβαση απάντησε ότι «πέρυσι είχαμε στηρίξει με ενισχύσεις τα νοικοκυριά και με αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αλλά και μέσα από επιδότησεις μέσα από τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου».

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για όσο χρειαστεί θα υπάρχει στήριξη απέναντι σε αυτή την εκρηκτική αύξησης των τιμών ενέργειας για όλους και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει πλαφόν στο φυσικό αέριο απάντησε: «Σιγά σιγά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έρχονται και συντάσσονται με την πρόταση Μητσοτάκη, που πρότεινε από νωρίς να θεσπιτεί πλαφόν στο φυσικό αέριο στα διεθνή χρηματιστήρια. Στις 7 Σεπτεμβρίου στη γενική διεύθυνση ενέργειας ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει τη θέση της χώρας για περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και θέσπιση πλαφόν».

Πρόσθεσε πάντως ότι όλα θα αποφασιστούν μετά τις συνεννοήσεις με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Για το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι οι δικαιούχοι από 150.000 μπορεί να φτάσουν τους 220.000 μέσα από την επιδότηση για τους επιλαχόντες.

Σχετικά Άρθρα