Ocean Viking: Διέσωσε περίπου 470 μετανάστες στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες

 Ocean Viking: Διέσωσε περίπου 470 μετανάστες στη Μεσόγειο τις τελευταίες ημέρες

Σε σχεδόν 470 ανέρχονται πλέον οι μετανάστες που επιβαίνουν στο Ocean Viking, το πλοίο της ανθρωπιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Méditerranée, οι οποίοι διασώθηκαν σε διάφορες αποστολές του τις τελευταίες μέρες στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε η μκο, ενώ κι άλλες οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι παρέχουν φροντίδα σε απεγνωσμένους ανθρώπους που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη και διασώθηκαν από πλοία τους.

Το πλήρωμα του Ocean Viking, που εκτελεί αποστολές στην κεντρική Μεσόγειο, διέσωσε τις τελευταίες ώρες ανθρώπους που επέβαιναν σε υπερφορτωμένα ξύλινα και φουσκωτά πλεούμενα στην ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, σύμφωνα με την SOS Méditerranée.

https://twitter.com/InfoMigrants/status/1563131233118601216

Οι άνθρωποι αυτοί είχαν “εξαντληθεί συναισθηματικά και σωματικά”, αναφέρει η μκο σε μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter νωρίς σήμερα το πρωί, σημειώνοντας ότι πολλοί είχαν βγει στα ανοιχτά χωρίς σωσίβια. Παράλληλα οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, άλλη οργάνωση αρωγής, ανακοίνωσαν τη διάσωση από το πλοίο Geo Barents 11 ανθρώπων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Στο μεταξύ άλλο ένα πλοίο, το Humanity 1, απέπλευσε από την Ισπανία για την κεντρική Μεσόγειο χθες, Σάββατο, για την πρώτη του αποστολή για λογαριασμό άλλης γερμανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, της SOS Humanity. Η οργάνωση αυτή ανέλαβε τη διαχείριση του πλοίου από άλλη οργάνωση διάσωσης, την Sea Watch. Αυτό ονομαζόταν προηγουμένως Sea-Watch 4.

Την ίδια ώρα η γερμανική οργάνωση Resqship ανακοίνωσε ότι αναμένει να βρει ασφαλές λιμάνι για το μηχανοκίνητο ιστιοφόρο της Nadir και τους σχεδόν 60 διασωθέντες μετανάστες που επιβαίνουν σε αυτό.

Το πλήρωμα διασωστών του πλοίου αυτού προειδοποιεί σε μήνυμά του στο Twitter ότι το σκάφος τους δεν έχει τις προδιαγραφές για να μπορεί να φροντίσει τόσο πολλούς ανθρώπους. Το Nadir διέσωσε τους μετανάστες αυτούς την Παρασκευή. Συνήθως προσεγγίζει πλεούμενα με μετανάστες που κινδυνεύουν στη θάλασσα, ειδοποιεί τις αρχές ή άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερα πλοία.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα