Ο καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα ορεινά

 Ο καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές στα ορεινά

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, αλλά και χαρακτηριστικά αστάθειας στα ορεινά ηπειρωτικά συνθέτου το σκηνικό του καιρού για σήμερα Κυριακή. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς της Κρήτης.

Οι καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 29-30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 35-36, στην Ήπειρο από 14 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 33-34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32-33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30-32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 μποφόρ και στα νότια τμήματα τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με πιθανότητα για αυξημένες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33 βαθμούς.

Ο καιρός αύριο

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 30 με 32 και στα ηπειρωτικά τους 33 βαθμούς βαθμούς κελσίου.

Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη – Παρασκευή

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή.

Σχετικά Άρθρα