Καλαμάτα: Συνελήφθησαν 6 Τούρκοι για παράνομη διακίνηση μεταναστών

 Καλαμάτα: Συνελήφθησαν  6 Τούρκοι  για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Οι Τούρκοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Καλαμάτας

Στη σύλληψη 6 Τούρκων διακινητών προχώρησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, αργά χθες το βράδυ, μετά την διάσωση συνολικά 69 ανθρώπων, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν, εξέπεμψε σήμα κινδύνου μεταξύ Ζακύνθου και Κατάκολου.

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, αφού μεταφέρθηκαν όλοι σώοι με σκάφος του Λιμενικού στο Λιμάνι της Καλαμάτας διαπιστώθηκε ότι 6 Τούρκοι άνδρες, ηλικίας 32, 39, 48, 51, 31 και 37 ετών αντίστοιχα ήταν οι διακινητές των μεταναστών.

Κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Καλαμάτας, όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες και το πιθανότερο είναι να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν, καθώς και να τους οριστεί δικηγόρος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες την 26-08-2022, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ότι, Ι/Φ σκάφος πλέει ακυβέρνητο και αιτεί βοήθεια σε θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. ΝΔ ν. Ζακύνθου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων. Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, το παραπλέον Φ/Γ πλοίο «HC JANA ROSA» σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, με την παρουσία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην διάσωση εξήντα εννέα αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει πρώτες πρωινές ώρες την 22/08/2022 από άγνωστο σημείο τουρκικών ακτών πλησίον Σμύρνης, με προορισμό την Ιταλία. Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο κατέπλευσε στη ράδα Καλαμάτας πρωινές ώρες την 27-08-2022 με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από όπου οι ανωτέρω αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στην Ε/Γ – Λάντζα ¨ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ¨ Ν.Κ. 301 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Καλαμάτας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν έξι (06) εκ των ανωτέρω αλλοδαπών, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014 όπως ισχύουν καθώς και των άρθρων 187 (Εγκληματική οργάνωση) και του άρθρου 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο)».

Σχετικά Άρθρα