Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες – ”Ευχαριστώ τον Ιησού που φυλακίστηκα” δήλωσε ο επικεφαλής

 Εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες – ”Ευχαριστώ τον Ιησού που φυλακίστηκα” δήλωσε ο επικεφαλής

Σε δύο συλλήψεις για τελετές εξορκισμών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο με τους συλληφθέντες να οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της λειτουργίας ευκτήριου οίκου χωρίς άδεια. Τελικά, όπως μετέδωσε το OPEN, αφέθηκαν ελεύθεροι με τη ρητή δικάσιμο να ορίζεται για τις 14 Νοεμβρίου.

Φορώντας χειροπέδες ο 38χρονος επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών», Χαράλαμπος Τσακωνίδης δήλωσε προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο της Πόλης με ότι δεν μετανιώνει για κάτι που έκανε. «Δεν έκανα κάτι για να μετανιώσω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Χαίρομαι γιατί αξιώθηκα να φυλακιστώ για χάρη του Ιησού Χριστού και της πίστης μου. Ευχαριστώ το Σύνταγμα που έχουμε ανεξιθρησκεία», είπε.

«Πανηγυρίζω που με αξίωσε ο Θεός να συλληφθώ»

H αίρεση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία όπως τονίζει αποδέχεται με χαρά τη σύλληψη των δύο ανδρών. «Χαίρομαι και πανηγυρίζω που με αξίωσε ο Θεός να συλληφθώ και να οδηγηθώ στα κρατητήρια της Αστυνομίας για χάρη του ονόματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού», αναφέρει ο επικεφαλής της θρησκευτικής οργάνωσης στην εν λόγω ανακοίνωση.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Θέρμης μετέβησαν σε πρώην κέντρο διασκέδασης στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» στην ανατολική πλευρά της πόλης, καθώς εκεί λειτουργούσε χωρίς άδεια ο υποτιθέμενος χώρος λατρείας. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Θρησκευτικής Ελευθερίας». Την Κυριακή αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Μέσα στον χώρο εντοπίστηκαν 25 πιστοί. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 24χρονο -δεξί χέρι του επικεφαλής της αίρεσης, ο οποίος δήλωσε προσωρινά υπεύθυνος της εγκατάστασης. Λίγη αργότερα ο επικεφαλής της «Εκκλησίας των Εθνών» παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Α.Τ. Θέρμης και συνελήφθη επίσης.

Τι είναι η «Εκκλησία των Εθνών» που έκανε εξορκισμούς

Ως χριστιανική εκκλησία, την οποία ίδρυσε το 2015 ο Χάρης Τσακωνίδης, πάτερ Χαράλαμπος για τους πιστούς της εν λόγω εκκλησίας, περιγράφεται 9η «Εκκλησία των Εθνών», σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ethnos.gr και στον Ρωμανό Κοντογιαννίδη ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Παναπακίδης.

Η «Εκκλησία των Εθνών», με πρωτοστάτη τον ιδρυτή της, πραγματοποίησε τρεις τελετές εξορκισμού, δύο τον Ιούλιο και μία τον Αύγουστο, στο βόρειο τμήμα της οδού Αριστοτέλους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πολύ κοντά στην Αρχαία Αγορά και προκάλεσε αντιδράσεις από κατοίκους αλλά και εντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη τόσο του δήμου όσο και της Αστυνομίας που βρισκόταν μάλιστα στο σημείο.

Όπως λέει ο κ. Παναπακίδης, σε κάθε τελετή πραγματοποιήθηκαν περίπου δέκα εξορκισμοί, μεταξύ των οποίων υπήρχαν άτομα που επισκέπτονται την εν λόγω εκκλησία, τουρίστες που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άτομα που έχουν ακούσει για την «Εκκλησία των Εθνών» και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Ο ναός της εν λόγω εκκλησίας βρίσκεται στο 17ο χιλιόμετρο της οδού Θεσσαλονίκης – Περαίας, κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Οι εξορκισμοί έγιναν στα αγγλικά… για να καταλαβαίνουν οι τουρίστες

«Οι εκδηλώσεις μας είναι χριστιανικές. Περιλαμβάνουν και σύγχρονη χριστιανική μουσική, η οποία αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Ο πάτερ επέλεξε να γίνουν οι εκδηλώσεις, για να μιλήσει στον κόσμο για το μήνυμα της αγάπης του Χριστού, της προσφοράς, της αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προσευχήθηκε και έκανε εξορκισμούς, για να απελευθερώσει ανθρώπους από δαιμόνια. «Ο δαίμονας κυριεύει τους ανθρώπους και με την προσευχή του ο πάτερ Χαράλαμπος τους απελευθέρωσε», λέει στο ethnos.gr ο κ. Παναπακίδης.

Κατά τη διάρκεια των τελετών εξορκισμού υπήρχε στο χώρο μία οθόνη, η οποία μετέδιδε αυτά ακριβώς που γίνονταν στην Αριστοτέλους, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα ο συγκεντρωμένος κόσμος. Κατά τον κ. Παναπακίδη, ο ιερέας της εκκλησίας επέλεξε να κάνει τους εξορκισμούς στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να γίνει κατανοητός και στους τουρίστες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το προφίλ του ιερέα

Σε ό,τι αφορά το προφίλ του Χαράλαμπου Τσακωνίδη, ο εκπρόσωπος της «Εκκλησίας των Εθνών» αναφέρει ότι έχει ασχοληθεί πολύ με την ιεραποστολή και είναι ευρέως γνωστός στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, συνεχίζει ο κ. Παναπακίδης, έγινε ιεροκήρυκας του λόγου του Χριστού. «Δε θέλησε να φέρει την ταμπέλα κάποιου δόγματος, ώστε να είναι ανοιχτός σε όλους τους ανθρώπους, χριστιανούς και μη. Να υπάρχει διαχρονικά μία ενότητα

Σχετικά Άρθρα