”Αλωνίζουν” οι διακινητές μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα: Συλλήψεις σε Έβρο, Ροδόπη, Δράμα και Σέρρες

 ”Αλωνίζουν” οι διακινητές μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα: Συλλήψεις σε Έβρο, Ροδόπη, Δράμα και Σέρρες

Στον Έβρο, στη Ροδόπη και στη Δράμα, συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς τρεις διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι μετέφερε με όχημα παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικά κιγκλιδώματα και ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει.

Στη δεύτερη περίπτωση, το μεσημέρι στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι οδηγώντας όχημα μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι ο δράστης προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ στην επαρχιακή οδό Δράμας – Παρανεστίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν μία αλλοδαπή, διότι την εντόπισαν να οδηγεί όχημα και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου Ροδόπης και Παρανεστίου Δράμας.

Σύλληψη τριών διακινητών και στις Σέρρες

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν τρία άτομα για διακίνηση μη νόμιμων αλλοδαπών και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη συνεργού τους. Οι στοχευμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών ημεδαπών ανδρών και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού συνεργού τους, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, συνελήφθη στις 26 Αυγούστου 2022 σε περιοχή των Σερρών, ένας άνδρας, καθώς σε έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει σε όχημα οχτώ αλλοδαπούς άνδρες, δύο από τους οποίους ήταν ανήλικοι, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, χθες το πρωί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο Έλληνες συνεργοί του, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ένας από αυτούς είχε επιβιβάσει σε όχημα, παράλληλα με τον ανωτέρω, αλλοδαπούς, με σκοπό τη μη νόμιμη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας, ενώ ο δεύτερος οδηγώντας προπορευόμενο όχημα, λειτουργούσε ως προπομπός τους.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, Έλληνας συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, καθοδήγησε τον τρόπο μεταφοράς των ανωτέρω. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Σερρών.

Σχετικά Άρθρα