Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα είναι συνεχώς στο απυρόβλητο δείχνοντας αλαζονεία και έπαρση

 Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση νομίζει ότι θα είναι συνεχώς στο απυρόβλητο δείχνοντας αλαζονεία και έπαρση

Στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και για τις παρακολουθήσεις μίλησε σήμερα στο OPEN ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Σπυρόπουλος άσκησε έντονη κρτική στον πρωθυπουργό για το γεγονός ότι δεν έδωσε καμία απάντηση σχετικά με τον εθνικό λόγο βάσει του οποίου η ΕΥΠ προχώρησε στην παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής.

«Χθες για άλλη μία φορά δεν έδωσε καμία απάντηση όχι μόνο στον Νίκο Ανδρουλάκη που τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ, αλλά στον ελληνικό λαό, για το τι έχει γίνει πραγματικά με αυτήν την υπόθεση. Δεν έχει αποτυπωθεί σε ένα χαρτί από την υπηρεσία και από την κυβέρνηση ποιοι ήταν οι εθνικοί λόγοι που οδήγησαν την ΕΥΠ να παρακολουθήσει έναν ευρωβουλευτή, που επί οχτώ χρόνια έχει συμμετάσχει σε τόσες αποστολές και έχει αναδείξει σειρά θεμάτων όσον αφορά την Τουρκία. Είναι τυχαίο ότι αποφάσισαν να τον παρακολουθήσουν για εθνικούς λόγους όταν δήλωσε υποψηφιότητα για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώθηκε η παρακολούθηση με την εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ;», είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Τον κ. Μητσοτάκη -ΟΚ, δεν έχει η ΕΥΠ το Predator- δεν τον ενδιαφέρει να ξέρει ως Έλληνας πρωθυπουργός ποιοι στην Ελλάδα χρησιμοποιούν αυτό το κατασκοπευτικό υπερόπλο; Ποιοι μπορούν να εκβιάζουν Έλληνες πολιτικούς χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους; Το θέμα είναι πρώτο στο διεθνή Τύπο. Σε μέσα ενημέρωσης που πριν λίγο καιρό αποθέωναν τον κ. Μητσοτάκη και σήμερα όλοι είναι εχθροί. Δεν είναι όλοι εχθροί. Αποτυπώνεται μία πραγματικότητα για τη χώρα, η οποία ζει σε ένα καθεστώς που δε θυμίζει δημοκρατία, δεν διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυσικά θα παραμείνει πρώτο θέμα γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μη δώσει καμία απάντηση. Γιατί ήταν η πρώτη του απόφαση να έρθει η ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο; Γιατί συνεχίζει και μας λέει ακόμα και σήμερα ότι δε ξέρει τίποτα. Αλαζονεία, έπαρση και νομίζουν ότι θα είναι συνεχώς στο απυρόβλητο».

Όσον αφορά τη νέα δημοσκόπηση, που είδε σήμερα το φως το δημοσιότητας, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε: «Δεν μας φτάνει και δεν μας ικανοποιεί η τεράστια αύξηση των ποσοστών μας που αποτυπώνει αυτή και άλλες δημοσκοπήσεις. Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή στην ουσία ο κ. Μητσοτάκης πώς απολογήθηκε; Είπε: “Και εγώ το ίδιο με τον κ. Τσίπρα είμαι”. Όχι! Ο ελληνικός λαός θέλει κάτι καλύτερο και για την κυβέρνησή του, και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και για τη δημοκρατία, και για την προοπτική αυτής της χώρας. Και αυτό ζητάμε. Να έρθει μία αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, να κάνει το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων για να μη ζήσουμε αυτά που περάσαμε την τριετία Μητσοτάκη και αυτά που θυμάται ο ελληνικός λαός με την τετραετία Τσίπρα».

Όθων Παπαδάκης