Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς για το ειδεχθές διπλό έγκλημα στην Αίγινα το 2015 – Έκαψε ζωντανούς θεία και ανιψιό

 Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς για το ειδεχθές διπλό έγκλημα στην Αίγινα το 2015 – Έκαψε ζωντανούς θεία και ανιψιό

Βάσει διεθνούς εντάλματος που είχε εκδώσει η Ελλάδα συνελήφθη στη Μάλτα ένας 36χρονος. Εις βάρος του είχαν προκύψει αποδεικτικά στοιχεία από εξέταση DNA για το διπλό φονικό στην Αίγινα το 2015. Όπως αναφέρουν Μέσα της Μάλτας, φερόμενος δράστης του διπλού φονικού είναι ο Ledjon Brakaj, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα σε ηλικία 29 ετών.

O 36χρονος διέμενε στην πόλη Marsaskala της Μάλτας, με πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων.

  • Το διπλό φονικό, στο οποίο εμπλέκεται, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο, καθώς είχε ληστέψει, είχε βασανίσει και είχε κάψει ζωντανούς μια 71χρονη και τον ανιψιό της.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος σήμερα άνδρας είχε εισβάλει στο σπίτι της 71χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος σουβενίρ στην Αίγινα. Στη συνέχεια ξυλοκόπησε τη γυναίκα και τον ανιψιό της, τους λήστεψε και τους έκαψε ζωντανούς, αρπάζοντας περίπου 800.000 ευρώ.

  • Το δικαστήριο της Μάλτας θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοσή του στην Ελλάδα και σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναμένεται να εκδοθεί.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 23:15 τής 30ης Νοεμβρίου 2015 και έφθασε αμέσως στο σημείο, που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου. Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από 10 με 15 λεπτά περίπου. Ο δράστης υπολογίζεται ότι έβαλε τη φωτιά μετά τις 10:15 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα τα στοιχεία οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο του αδίστακτου δολοφόνου ήταν οικονομικό. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν από τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεών της, ύψους 800.000 ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της.

  • Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούσαν ότι ο δράστης κατάφερε τον σκοπό του να βρει και να αρπάξει τα χρήματα.

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας διενήργησε τη νεκροτομή στις σορούς των θυμάτων. Σύμφωνα με το πόρισμα του οι δράστες χτύπησαν τόσο άγρια τα δύο θύματα, ώστε τους προκάλεσαν συντριπτικά κατάγματα σχεδόν σε όλο το σώμα τους και στη συνέχεια, ενώ ακόμα ανέπνεαν, τους έβαλαν φωτιά.

Η Ειρήνη Μαρμαρινού σύμφωνα με συγγενή δεν δεχόταν επισκέψεις, ούτε εργάτες στο σπίτι της. Η άτυχη γυναίκα για χρόνια διατηρούσε ένα κατάστημα με σουβενίρ σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι της Αίγινας, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια είχε αποταμιεύσει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, το οποίο πιθανά έκρυβε στο σπίτι της, χωρίς όμως να το έχει αποκαλύψει στους συγγενείς της. Τα χρήματα αυτά δεν βρέθηκαν.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες. Τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μια εικόνα αξίας, δεν τα άγγιξαν καθόλου, γεγονός που υποδηλώνει πως έψαχναν για κάτι συγκεκριμένο. Σύμφωνα με τους συγγενείς κανείς δεν είδε κάτι, ούτε υπήρξε έστω και μια αξιόπιστη μαρτυρία που θα μπορούσε να φωτίσει τότε το άγριο διπλό φονικό.

Σχετικά Άρθρα