Με τέσσερα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό προσέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην μάχη της Βουλής

 Με τέσσερα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό προσέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στην μάχη της Βουλής

Με τέσσερα καυτά ερωτήματα προσέρχεται στην ολομέλεια ο Αλέξης Τσίπρας για να καλέσει στο τέλος τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί. Η θεσμική εκτροπή είναι δεδομένη για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα μιλήσει για το μείζον ζήτημα Δημοκρατίας και διασάλευσης του κράτους Δικαίου που πλήττεται από τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού.

  • Γιατί παρακολουθούνταν ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Είναι το καυτό ερώτημα που εδώ και ένα μήνα ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφύγει συστηματικά να απαντήσει στον πολιτικό κόσμο και την ελληνική κοινωνία που βλέπει για μια ακόμη φορά η χώρα να ταλανίζεται από σκάνδαλα παρακολούθησης.

  • Όσο κι αν το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στη μυστικότητα της διαδικασίας των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και στις νομιμοφανείς και νομότυπες διαδικασίες η παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου και μετέπειτα αρχηγού κόμματος παραμένει ένα μείζον αντισυνταγματικό ολίσθημα.

Εν μέρει την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ όταν μίλησε για παρακρατική επιχείρηση της ηγεσίας της ΝΔ ομηρίας του κόμματος εν μέσω κορυφαίων εσωκομματικών διεργασιών για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

  • Πόσοι άλλοι παρακολουθούνται;

Και για αυτό το ερώτημα προκύπτει από η βεβαιότητα στον πολιτικό κόσμο ότι οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ δεν είχαν τέλος, ήταν ανεξάντλητες και εξακολουθούν να γίνονται αδιάκριτα κατά δήλωση του νέου διοικητή της ΕΥΠ.

Η δημοσιογραφική έρευνα είναι δεδομένο για την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θα φέρει αποτελέσματα και τότε το πλαίσιο θα γίνει ακόμη πιο αφόρητο για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρώην πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.

  • Υπάρχει στην Ελλάδα το Predator;

Είναι ένα ακόμη καυτό ερώτημα την ώρα που και ολόκληρη η Ευρώπη συνταράσσεται από τις αποκαλύψεις για την ευρεία χρήση από άγνωστες πηγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

  • Έχει η ΕΥΠ το Predator;

Είναι το μόνο ερώτημα για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται κατηγορηματικά αρνητικό. Όμως μετά τις πρώτες εξηγήσεις Γεραπετρίτη στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας και τα καταφανή ψέματα που εκστομίστηκαν παρουσία του από τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ είναι εύλογο να υπάρχει η απόλυτη καχυποψία από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνδυασμό μάλιστα με σειρά δημοσιευμάτων που θέλουν την εταιρεία που το διακινεί σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να έχει απλώσει πλοκάμια στη Ελλάδα από την Κουμουνδούρου συλλέγοντας και δικά τους στοιχεία εκτιμούν ότι το κακόβουλο λογισμικό είναι ακόμη εδώ και συνεχίζει τις παρακολουθήσεις.

Σχετικά Άρθρα