Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – Σε ποιες περιοχές έχει σημάνει SOS για πλημμύρα

 Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα – Σε ποιες περιοχές έχει σημάνει SOS για πλημμύρα

Ένα ακόμα μεσημέρι με καταρρακτώδη βροχή στην Αττική και ισχυρή καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας. Η αυγουστιάτικη κακοκαιρία για ένα ακόμα 24ωρο σε εξέλιξη, ενώ από αύριο το βράδυ αναμένουν οι μετεωρολόγοι να αρχίσει να εξασθενεί και να επιστρέφει η λιακάδα.

Δείτε τα βίντεο που ανέβασαν οι χρήστες των social media:

Meteo: Προσοχή σε δύο περιοχές για πλημμύρες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr για σήμερα, Πέμπτη (25/8), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πότε φτιάχνει ο καιρός

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός το Σάββατο αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερος τις πρωινές ώρες, όμως το απόγευμα ίσως «βγάλει» τοπικές καταιγίδες και μπόρες στα ορεινά.

Η Κυριακή θα είναι ακόμα καλύτερη, με τους ανέμους στα πελάγη να μην ξεφεύγουν πάνω από τα 4-5 μποφόρ. Την ίδια μέρα, η θερμοκρασία θα ανέβει και πάλι πάνω από τους 30 βαθμούς.

Αυξημένη συνεχίζει να είναι και η υγρασία, ενώ όπως σχολίασε ο Σάκης Αρναούτογλου, η θερμοκρασία έπεσε 8-10 βαθμούς, όμως φαίνεται πόσο ρόλο παίζει η υγρασία.

Πρωτοφανής κακοκαιρία για Αύγουστο

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (25/4) στον ΑΝΤ1, ο Διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος τόνισε ότι η κακοκαιρία που επικρατεί στην Ελλάδα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα είναι ασυνήθιστη σε ό,τι αφορά στη διάρκειά της για μήνα Αύγουστο. «Καταιγίδες βλέπουμε συνήθως τον Αύγουστο αλλά το διάστημα στο οποίο εκτείνεται η κακοκαιρία είναι μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα