Ακάρ: “Λέμε στην Ελλάδα ελάτε σε διάλογο και δεν έρχονται, δεν ακούνε και λένε ψέματα”

 Ακάρ: “Λέμε στην Ελλάδα ελάτε σε διάλογο και δεν έρχονται, δεν ακούνε και λένε ψέματα”

Εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε για ακόμη μια φορά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, αφήνοντας αιχμές πως η Αθήνα φταίει για την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση προς οικογένειες μαρτύρων και βετεράνων, ο Ακάρ είπε:

«Προκειμένου να διαταράξουν τις σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών, των δύο συμμάχων, με ενέργειες και ρητορική που αυξάνουν τις εντάσεις, ορισμένοι στην Ελλάδα, δυστυχώς, σπέρνουν διχόνοια και κακία μέρα – νύχτα». Μάλιστα, ισχυρίζεται πως η Άγκυρα είναι αυτή που καλεί σε διάλογο και πως η Αθήνα αρνείται.

«Εμείς, ως Τουρκία, λέμε πάντα ‘ελάτε να μιλήσουμε, να συναντηθούμε’ στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Λέμε ‘ελάτε να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα με διάλογο’. Αλλά, δυστυχώς, για αυτό το θέμα η Ελλάδα ούτε έρχεται να μιλήσει, ούτε κάθεται στο τραπέζι, ούτε ακούειούτε σταματά να λέει ψέματαΚάθε λεπτό κι ένα ψέμα. Κάθε δευτερόλεπτο κι ένα ψέμα. Έχουμε βαρεθεί να το αποδεικνύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ενώ σημείωσε πως δεν θα επιτρέψουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα της χώρας και πως είναι ικανοί για να το αποτρέψουν αυτό:

«Τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης όμως τα έχουν πλέον δει ξεκάθαρα κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, ορισμένοι απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, κάποιοι ακαδημαϊκοί, κάποια στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες με κοινή λογική. Όλοι αυτοί βλέπουν ότι αυτά που γίνονται είναι λάθος. Και καθορίζουν τη στάση τους απέναντι σε αυτούς που τα κάνουν.

Φίλοι, εμείς λέμε το εξής με λίγα λόγια: Έχουμε δίκιο. Είμαστε δυνατοί γιατί έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε σε οποιοδήποτε τραπέζι και να μιλήσουμε. Από την άλλη, όμως, είμαστε αποφασισμένοι και με ισχυρή βούληση να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκικής Δημοκρατίας, των 85 εκατομμυρίων (ανθρώπων της), ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δόξα τω Θεώ, είμαστε ικανοί και για αυτό».

Σχετικά Άρθρα