Θεσσαλονίκη: Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός στους νέους για την τελετή των εξορκισμών, λέει ο διοργανωτής

 Θεσσαλονίκη: Υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός στους νέους για την τελετή των εξορκισμών, λέει ο διοργανωτής

Αντιδράσεις δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη όταν δύο κυριακάτικα βράδια πραγματοποιήθηκαν τελετές με εξορκισμούς σε δημόσιο χώρο στην Αριστοτέλους από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών».

Πιο συγκεκριμένα, πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο, στήθηκαν η υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές. Αρκετά άτομα, συμμετείχαν στο τελετουργικό. Η εκδήλωση και τα όσα διαδραματίζονταν κατά τους εξορκισμούς παρουσιάζονταν στη μεγάλη οθόνη που είχε τοποθετηθεί. «Get out, get out» ακουγόταν να φωνάζει ένας εκ των διοργανωτών, μπροστά από μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά, υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, Δημήτρης Παναπακίδης, και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τα σόου εξορκισμών που έχει στήσει στην πλατεία Αριστοτέλους η αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών».

Ο Δημήτρης Παναπακίδης, υπέυθυνος των εκδηλώσεων Scoan, υποστήριξε ότι αυτό που έγινε είναι κάτι πολύ ευχάριστο και ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως οι νέοι, ενώ πρόσθεσε  ότι: «Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. Είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή».

Σχετικά με το γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν σε δημόσιο χώρο και στην πλατεία Αριστεοτέλους ο υπεύθυνος των εκδηλώσεων εξήγησε ότι ο πάτερ αποφάσισε δεδομένου «του ευχάριστου κλίματος» να το κάνει σε δημόσιο χώρο και να μεταφέρει το μήνυμα του Χριστού.

Από τη μεριά του, ο Μιχάλης Κούπκας, αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, ανέφερε για το περιστατικό των εξορκισμών: «Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος» και ο κος Κούπκας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν. Ο υπεύθυνος εκδηλώσεων εξήγησε πως το ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε, προερχόταν από γεννήτρια που προμηθεύτηκε ο ίδιος ο πάτερ.

Ο Μιχάλης Κούπκας υποστήριξε ότι ενημεώθηκαν για την διεξαγωγή της εκδήλωσης, αφού είχε συμβεί και εξήγησε ότι οι δημόσιοι χώροι δεν πρόκειται να καταστούν χώροι λατρείας.

Τέλος, η κυρία Βαρελά, δικηγόρος ανέφερε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται λατρεία κάποια άγνωστης θρησκείας, η οποία προσβάλλει την δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη.

Σχετικά Άρθρα