Οι Κυκλάδες στο έλεος της κακοκαιρίας – Δρόμοι ποτάμια και κατολισθήσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Τήνο

 Οι Κυκλάδες στο έλεος της κακοκαιρίας – Δρόμοι ποτάμια και κατολισθήσεις σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Τήνο

Με μανία χτυπά η κακοκαιρία και τις Κυκλάδες, με τη Σαντορίνη, τη Μύκονο, την Τήνο να είναι μερικά από τα νησιά όπου ο καιρός έχει ακραία φαινόμενα.

Όπως αναφέρει το cycladeslive.gr, τα πρώτα σημαντικά προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία, εντοπίστηκαν στη Σαντορίνη, όπου σημειώθηκαν τα ξημερώματα κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές στην ηλεκτροδότηση, στο νησί της Μυκόνου δημιουργήθηκε υδροστρόβιλος καθώς και πλημμύρες στα Ματογιάννια ενώ και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων υπάρχουν πλημμύρες, όπως στην Πάρο και στην Τήνο.

Σαντορίνη

Η καταιγίδα που χτύπησε νωρίς το πρωί το νησί αιφνιδίασε κατοίκους και επισκέπτες με την Σαντορίνη να είναι γεμάτη τουρίστες αυτή την εποχή. Πολλές ήταν και οι διακοπές ρεύματος. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες ταξιδιωτών που κατευθύνονταν στο λιμάνι για να αναχωρήσουν από το νησί, την ώρα της καταιγίδας οδηγούσαν και προσπαθούσαν να αποφύγουν τα βράχια και τις πέτρες από τις κατολισθήσεις. 

Αυτή την ώρα, οι ζημιές που έγιναν στο οδικό δίκτυο και σε κολώνες της ΔΕΗ έχουν σχεδόν αποκατασταθεί στο σύνολό τους από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Σαντορίνη με τον δήμαρχο της Σαντορίνης, Αντώνη Σιγάλα να αναφέρει μιλώντας στο newsit.gr «Είχαμε μία καιρική επιδρομή από τις 3 τα ξημερώματα έως και τις 6 το πρωί. Είχαμε πάρα πολλούς κεραυνούς. Ο κακός χαμός».

Μύκονος

Η κακοκαιρία «χτύπησε» τη Μύκονο με ισχυρές καταιγίδες και εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τα σοκάκια στα Ματογιάννια «βούλιαξαν», ενώ καταγράφηκε και ένας υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη. 

Τοπικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι οι καταστηματάρχες βίωσαν στιγμές αγωνίας, καθώς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σκηνικό που θύμιζε Βενετία.

Τήνος

Και στην Τήνο πολλοί δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, με τις εικόνες να είναι σοκαριστικές

Πάρος

Η ίδια εικόνα και στην Πάρο, με το νερό να έχει κατακλύσει τα πάντα.

Συνεχίζεται πάντως η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι, ενώ σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σαββατοκύριακο.

Προσοχή χρειάζεται το επόμενο 48ωρο σε όλη την χώρα, διότι οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για απρόβλεπτη και έντονη κακοκαιρία! Σήμερα Τετάρτη θα έχουμε έντονα φαινόμενα στην περιοχή της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας, από το ύψος των Κυκλάδων και βορειότερα.

Σχετικά Άρθρα