Πνιγμός 6χρονης: “Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια… “

 Πνιγμός 6χρονης: “Ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια… “

Αναπάντητα ερωτήματα για τον πνιγμό της 6χρονης Αμέλιας στην Κόρινθο. Την ώρα που αρχές εξετάζουν όλα τα ευρήματα ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση καθώς κάνει λόγο για ενδείξεις που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια. Όπως δήλωσε, έχει ανοίξει η δικογραφία για την υπόθεση και γίνεται σοβαρό προανακριτικό έργο από τις Αρχές.

«Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, αυτή τη στιγμή οι συνάδελφοί μου από την Κόρινθο κάνουν ένα σοβαρό προανακριτικό έργο για να δούμε ακριβώς το τι έχει γίνει. Καταλαβαίνετε ότι όλα είναι στο επίπεδο υποψίας, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Αυτό το παρακολουθούμε και περιμένουμε τουλάχιστον στα επόμενα τουλάχιστον τρία 24ωρα, να έχουμε απτές αποδείξεις για να μπορέσουμε να κλείσουμε τον φάκελο και να πάει στον εισαγγελέα», περιέγραψε. «Είναι πολύπειροι οι αξιωματικοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις. Πρέπει να ξέρετε ότι όταν γίνεται σε επαρχιακό αστυνομικό τμήμα, πάντα οι αξιωματικοί μας που δεν έχουν τόσες πολλές εγκληματικές αντιμετωπίσεις, υποβοηθούνται από τα κεντρικά και το Ανθρωποκτονιών, ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος», πρόσθεσε.

Το Λιμενικό έχει ζητήσει να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομία και στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ο πατέρας της 6χρονης με την κατηγορία της «θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου». Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο πατέρας, που είναι διαζευγμένος με τη μητέρα της νεκρής Αμέλιας, είχε πάρει, όπως είπε, το παιδί για να πάνε για μπάνιο. Ισχυρίστηκε ότι είχε βάλει στο παιδί σωσίβιο και κολυμπούσε μαζί του στο νερό. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω σε μια δεμένη βάρκα αλλά του γλίστρησε από τα χέρια, της έφυγε το σωσίβιο από τη μέση και η μικρή βρέθηκε στο βυθό σε βάθος 6 μέτρων. Είπε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι δεν μπορούσε να βουτήξει για να τη σώσει, γιατί έχει άσθμα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον ίδιο, βγήκε στη στεριά να αναζητήσει βοήθεια, ωστόσο υποστήριξε ότι δεν είχε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο και περπάτησε αρκετή ώρα για να βρει κάποιον.

Η μικρή Αμέλια εντοπίστηκε από ψαροντουφεκά κάτω από μια βάρκα, ο οποίος την έβγαλε στη στεριά και της παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού που έχουν αναλάβει την προανάκριση θα κληθούν να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν.

Τα ερωτήματα που έρχονται στην υπόθεση είναι τα εξής:

  • Γιατί πήγαν σε τόσο ερημική παραλία για να κολυμπήσουν και γιατί δεν είχε μαζί του το κινητό του
  • Γιατί το παιδί φορούσε ρούχα και παπούτσια από τη στιγμή που ήταν για μπάνιο
  • Γιατί το παιδί – όπως είπε ο ψαροντουφεκάς – ήταν φαγωμένο και ο πατέρας του το άφησε να κολυμπήσει

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε το αδικοχαμένο παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές και τις λεπτομέρειες σχετικά με τα ρούχα που φορούσε, αλλά και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το παιδί.

«Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή» είπε αρχικά ο κ. Μπουνάς.

  • «Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: »Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί». Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν βρήκε τη μικρή Αμέλια, το παιδί δεν φορούσε μαγιό ή αμφίεση που θα ταίριαζε σε θαλάσσιο μπάνιο. «Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό».

«Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση» συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα