Η ΝΔ καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας για τις υποκλοπές

 Η ΝΔ καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας για τις υποκλοπές

Το ξεκίνησε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης δείχνοντας ρωσικό δάκτυλο πίσω από το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών και το συνέχισε ο αρθρογράφος Γιάννης Πρετεντέρης εκφράζοντας τις απορίες του για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη κατά τρόπο που να προκύπτει το συμπέρασμα ότι κάτι πολύ παράξενο και σκοτεινό συμβαίνει.

Γίνεται πλέον σαφές ότι είναι στρατηγική επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου η διασπορά καχυποψίας μέσα από την καλλιέργεια σεναρίων αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας.

Αν ο Κ. Καραμανλής έπεσε λόγω της συνεργασίας του με τους Ρώσους για τους αγωγούς και πίσω από τα γεγονότα του 2008 μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου υπήρχαν ξένα κέντρα που δρούσαν στο παρασκήνιο, γιατί και τώρα να μην υπάρχουν αφανείς δυνάμεις που απεργάζονται την κατάρρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Η Δεξιά ήταν πάντα επιρρεπής σε θεωρίες συνωμοσίας και το έχει αποδείξει αρκετές φορές στην πρόσφατη ιστορία. Υπάρχει κοινό έτοιμο να καταναλώσει τέτοιες ευφάνταστες αφηγήσεις και στελεχιακό δυναμικό πρόθυμο να τις προωθήσει.

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται ο Κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι τον κάνει επιρρεπή στον πειρασμό του ανορθολογισμού παρά το τεχνοκρατικό προφίλ που έχει με επιμέλεια φιλοτεχνήσει.

Γράφει στο Liberal ο παθιασμένος υποστηρικτής του Θανάσης Μαυρίδης: « […] Οι λόγοι που η κυβέρνηση δέχεται σήμερα τόσο μεγάλη πίεση είναι πολλοί και διαφορετικοί. Σαν τα ρυάκια που συναντιούνται σε ένα σημείο και δημιουργούν έναν ορμητικό χείμαρρο. Είναι τα οικονομικά συμφέροντα που θα ήθελαν μια άλλα μοιρασιά της πίτας του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι ξένοι παράγοντες που θα ήθελαν μια πολιτική κρίση σε χώρα του ΝΑΤΟ, είναι κάποιοι ξεχασμένοι από τον Θεό και τους ψηφοφόρους πολιτικοί που βλέπουν σε αυτή την ιστορία μια ευκαιρία επιστροφής, είναι πολλά χαμένα ταλέντα που θεωρούν ότι δεν αναγνώρισε την αξία τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλα αυτά είναι κατανοητά. Και ανθρώπινα σε ό,τι αφορά το ψυχολογικό πεδίο και λογικό να συμβαίνουν σε ό,τι αφορά τους νόμους που διέπουν την πολιτική στον πραγματικό κόσμο».

Και συνεχίζει στην ίδια ιστοσελίδα ο «εμβληματικός» για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο Σάκης Μουμτζής: «[…] Εκτροπή είναι εγχώρια και διεθνή κέντρα, δρώντας συντονισμένα, να επιδιώξουν τον επηρεασμό του φρονήματος των πολιτών. Να επιδιώξουν με τις δικές τους παρεμβάσεις να κοντύνουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».

Και οι δύο βλέπουν εξωτερικό εχθρό και μια πλεκτάνη που έχει σκοπό την πολιτική αλλαγή γιατί η παρούσα κυβέρνηση δεν ικανοποιεί συμφέροντα που δεν κατονομάζονται ή δεν περιγράφονται. Ο βολικός δράκος στο παραμύθι είναι ο Πούτιν, λόγω της στήριξης στην Ουκρανία και ο Ερντογάν λόγω των βλέψεων του για το Αιγαίο. Από εκεί και πέρα διαχέονται φήμες για οικονομικά κέντρα που δεν παίρνουν αυτά που θέλουν και για επιχειρηματίες με δικαστικές εκκρεμότητες.

Δεν είναι σαφές αυτή τη στιγμή πόσο βάρος θα δοθεί στις θεωρίες συνωμοσίας από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά το παιχνίδι έχει ξεκινήσει και η έκβαση είναι απρόβλεπτη. 

Πηγή: Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα