Ευαγγελισμός: Περιμένουν έως και 6 μήνες για χειρουργείο καρδιάς – Δεν υπάρχουν κρεβάτια και προσωπικό

 Ευαγγελισμός: Περιμένουν έως και 6 μήνες για χειρουργείο καρδιάς – Δεν υπάρχουν κρεβάτια και προσωπικό

Ασφυξία επικρατεί στον Ευαγγελισμό, με τους ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας να κινδυνεύουν εξαιτίας της έλλειψης κρεβατιών και προσωπικού!

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού Γιώργος Μπουλμπασάκος περιέγραψε στην ΕΡΤ την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Θάνος Πλεύρης κλείνουν το μάτι στους ιδιώτες γιατρούς, αφήνοντας το ΕΣΥ υπό πλήρη κατάρρευση.

«Έχουμε γίνει σοφότεροι όλο αυτό το διάστημα, παρόλα αυτά η πίεση υπάρχει στο σύστημα Υγείας. Και είναι από την άλλη πλευρά. Δεν είναι λόγω των πολλών κρουσμάτων, αυτά είναι διαχειρίσιμα … το πρόβλημα είναι τα non covid περιστατικά. Μια σειρά νοσοκομεία έχουν βγει εκτός, όπως η “Σωτηρία”. Το μεγάλο πνευμονολογικό νοσοκομείο αναφοράς, έχει βγει εκτός. Έτσι, ένα non covid περιστατικό, “πιέζει” τις υπόλοιπες πνευμονολογικές κλινικές του λεκανοπεδίου. Και είναι πολλά. Αυτό δημιουργεί προβλήματα» εξήγησε ο κ. Μπουλμπασάκος και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ασθενείς που περιμένουν έως και 6 μήνες να χειρουργηθούν:

«Στον Ευαγγελισμό όπου είμαι εγώ, 130 κρεβάτια είναι για covid-19 και αφαιρούνται κυρίως από τον χειρουργικό τομέα. Αυτή την στιγμή π.χ. έχει αυξηθεί η λίστα ασθενών που πρέπει να πάνε για χειρουργείο καρδιάς, κατά πολύ, για μήνες, θέλει πάνω από ένα εξάμηνο. Η καρδιοχειρουργική του Ευαγγελισμού χειρουργεί το 10% των καρδιοχειρουργικών περιστατικών της χώρας … κρεβάτια και μονάδες που καλύπτουν περιστατικά covid-19, στερούν την δυνατότητα σε αυτές τις κλινικές η λίστα τους να είναι η κανονική. Επιβαρύνεται, δεν έχει ούτε τις χειρουργικές κλίνες που πρέπει ούτε τα χειρουργικά κρεβάτια μονάδας που χρειάζεται» κατήγγειλε.

Σχετικά Άρθρα