Παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα;- Οικονόμου: Δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού κάτι τέτοιο- ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνουν κι άλλες υποκλοπές- Μαξίμου: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

 Παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα;- Οικονόμου: Δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού κάτι τέτοιο- ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνουν κι άλλες υποκλοπές- Μαξίμου: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, σήμερα, πως “δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης παρακολουθήσεις και άλλων πολιτικών προσώπων”, δυναμίτισε περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, καθώς από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρήθηκε (έμμεση) επιβεβαίωση και άλλων παρόμοιων περιστατικών.

«Θέλουμε πλήρη διερεύνηση. Θέλουμε πλήρη διερεύνηση και για την χρήση κακόβουλων λογισμικών εντός της ελληνικής επικράτειας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών το οποίο έχει αφήσει έντονη τη σκιά του στην πολιτική ζωή της χώρας, ωστόσο υπογράμμισε πως η Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών σε βάθος χρόνου.
«Λέμε «ναι» στη διερεύνηση όχι μόνο του παρόντος περιστατικού, αλλά να επεκταθεί η έρευνα σε βάθος χρόνου, όχι για να υπάρξει ένας συμψηφισμός, αλλά για να προκύψει ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα για το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων που δέχθηκε ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού», προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε καμία σκιά. Θέλουμε πλήρη αποσαφήνιση.

Τόνισε, δε, απαντώντας σε ερώτηση, πως δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση σε κινητό πολιτικού προσώπου. Το βασικό ζητούμενο είναι να βρούμε καλύτερα φίλτρα για να αποφύγουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον.

Ανέφερε ακόμα: Η δικαστική λειτουργός αποφάνθηκε στο πλαίσιο του νόμου, γι’ αυτό ήταν νόμιμη η επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Αν κάποιος διαφωνεί, ας απευθυνθεί στο δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός είπε ότι αν ήταν σε γνώση του, η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική». Καταλήγοντας είπε ότι οι ελληνικές αρχές δεν χρησιμοποιούν τα κακόβουλα λογισμικά.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει πρόταση ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, απάντησε: «Η κυβέρνηση θα τιμήσει την απόφασή της να μπορέσει η κοινοβουλευτική μειοψηφία να συστήνει εξεταστική επιτροπή. Στο πλαίσιο της εξεταστικής που θα συγκροτηθεί, θα υπάρξει δυνατότητα να ακουστούν και άνθρωποι για υποθέσεις του παρελθόντος, όχι στο πλαίσιο ενός συμψηφισμού. Η κυβέρνηση δεν θα ευτελήσει το δικαίωμα που έδωσε στη μειοψηφία με παράλληλα αιτήματα για εξεταστική επιτροπή».

Τέλος, αναφορικά με τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντος, απάντησε: «Οφείλονται στην ανάληψη ευθύνης. Η παραίτηση Δημητριάδη ήταν μια γενναία ανάληψη πολιτικής ευθύνης, καθώς δεν γνώριζε το περιστατικό».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επιβεβαιώνουν πως παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε σήμερα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η εφημερίδα Καθημερινή είχε αποκαλύψει προ ημερών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Και τονίζει:

Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων απάντησε ότι «δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αντίστοιχο ζήτημα με αυτό του κ. Ανδρουλάκη».

Δηλαδή δεν απέκλεισε να υπάρχει παρόμοιο ζήτημα, αλλά αν υπάρχει ούτε αυτό είναι σε γνώση του κ. Μητσοτάκη. Με άλλα λόγια, προεξόφλησε ότι και άλλες παρακολουθήσεις να αποκαλυφθούν, θα τις φορτώσει όλες στον αποπεμφθέντα Κοντολέοντα και στον ανιψιό του και μέχρι προχθές αντ´ αυτού, κ. Δημητριάδη.

Βολικό ακούγεται, αλλά ας γνωρίζει ότι, με βάση το Σύνταγμα, η ευθύνη του πρωθυπουργού, που μάλιστα είχε μεταφέρει την ΕΥΠ στο δικό του γραφείο, είναι αντικειμενική και αμετάθετη.

Τέλος, από την απάντηση του κ. Οικονόμου προκύπτει ένα ερώτημα: Ας υποθέσουμε ότι όντως ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκληματικά επικίνδυνος και δεν γνωρίζει, αλήθεια δεν είχε την περιέργεια όταν απέπεμψε τους κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέοντα να τους ρωτήσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλους πολιτικούς;

Πήρε κάποια απάντηση;

Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

Σε κάθε περίπτωση, είναι τόσο βαθιά ένοχος που κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, τον αποκαλύπτει ακόμη περισσότερο.

Σπυρόπουλος: “Ο Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί”

Εμείς ζητήσαμε να αποκαλυφθούν όλα και να έρθουν στο φως της δημοσιότητας (…) Νομίζετε ότι φέρνοντας στο πλάνο τον κ. Τσίπρα και θυμίζοντας τί έγινε στην περίοδο ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ, θα κρύψετε τις δικές σας ευθύνες και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Δεν θα γίνει αυτό! Θα είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια (…) Έχουν περάσει τόσες εβδομάδες και είναι αδιανόητο να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης -που έχει προσωπική ευθύνη και πρέπει να απολογηθεί πλέον στον ελληνικό λαό- και η κυβέρνηση να συγκαλύψουν αυτό το τεράστιο σκάνδαλο”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε να γίνουν γνωστοί οι λόγοι της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Έχουν περάσει τόσες εβδομάδες και δεν ξέρουμε το λόγο που η ΕΥΠ αποφάσισε να παρακολουθήσει έναν εν ενεργεία ευρωβουλευτή που τότε ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Και μιλάμε ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση θέλουν να έρθουν όλα στο φως; Μετά από τόσες εβδομάδες περιμένουμε ακόμα να δοθεί ο φάκελος της υπόθεσης όχι μόνο στον κύριο Ανδρουλάκη που είναι ο άμεσα θιγόμενος αλλά στον ελληνικό λαό.

Εμείς δεν κάνουμε κάτι εν κρυπτώ, εμείς θέλουμε να μάθει ο ελληνικός λαός για ποιους λόγους αποφάσισε μία κυβέρνηση και η ΕΥΠ να παρακολουθήσει ένα πολιτικό στέλεχος” και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι “το Σύνταγμα μιλάει ξεκάθαρα για το απόρρητο των συνομιλιών βουλευτών και ευρωβουλευτών. Είναι δυνατόν σε μία προηγμένη δημοκρατία ένας πρωθυπουργός, εάν το επιλέξει, να παρακολουθεί οποιονδήποτε πολιτικό του αντίπαλο;»

Σχετικά Άρθρα