Μάνη: Μυστήριο με την εξαφάνιση 64χρονου – Το σημείωμα που “παραπέμπει” στην υπόθεση Λιαντίνη

 Μάνη: Μυστήριο με την εξαφάνιση 64χρονου – Το σημείωμα που “παραπέμπει” στην υπόθεση Λιαντίνη

Πυκνό πέπλο μυστηρίου επικρατεί στη Μάνη για την εξαφάνιση ενός 64χρονου άνδρα, υπόθεση που ξυπνά μνήμες από την ιστορία του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη που καθήλωσε τη χώρα για 7 χρόνια.

Ειδικότερα, από το περασμένο Σάββατο (20/8) βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του 64χρονου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στις 18 Αυγούστου στην περιοχή της Μάνης.

Πιο αναλυτικά, ο άνδρας έφυγε από το σπίτι του στη Σαϊδόνα στις 18 Αυγούστου για να μεταβεί στο δάσος της Βασιλικής, όπου διατηρεί μελίσσια, και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Το όχημά του εντοπίστηκε την Παρασκευή (19/8) στον δρόμο Εξωχωρίου – Δάσος Βασιλικής και με τις δυνάμεις των ΕΜΑΚ, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, αλλά και ΓΑΙΑΣ να «χτενίζουν» την περιοχή.

Παρά, όμως, τις συνεχιζόμενες έρευνες στις οποίες μάλιστα συμμετείχε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, καθώς και drone, δεν εντοπίστηκε κάτι.

Το περίεργο σημείωμα και ο Δημήτρης Λιαντίνης

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το tharrosnews.gr, ο 64χρονος που γνωρίζει καλά την περιοχή και χαρακτηρίζεται από δικούς του ανθρώπους ως έμπειρος ορειβάτης και σπηλαιολόγος, είχε αφήσει σημείωμα στο οποίο ανέφερε να μην τον αναζητήσουν εάν χαθεί.

Βέβαια, η Αστυνομία δεν γνωρίζει πόσο παλιό είναι το συγκεκριμένο σημείωμα.

Στην οικία του βρέθηκαν και άλλα σημειώματα, μεταξύ αυτών ένα που έγραφε για τον καθηγητή Λιαντίνη, ο οποίος το 1998 είχε αποφασίσει να εξαφανιστεί και τελικά εντοπίστηκε νεκρός το 2005 σε μια σπηλιά του Ταϋγέτου.

Οι έρευνες συνεχίζονται πλέον από πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας, εθελοντές της ΓΑΙΑΣ, όπως και άλλων ομάδων, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι αισιόδοξοι ότι ο 64χρονος ζει.

Θεόκριτος Αργυριάδης