Μυστήριο ο πνιγμός της 6χρονης – Φορούσε ρούχα και παπούτσια

 Μυστήριο ο πνιγμός της 6χρονης – Φορούσε ρούχα και παπούτσια

Σοβαρά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν για τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού, το μεσημέρι της Δευτέρας σε παραλία της Κορινθίας. Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στον εισαγγελέα, ισχυρίστηκε ότι η 6χρονη κόρη του φορούσε σωσίβιο το οποίο γλίστρησε και βγήκε, όταν έπεσε στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο πατέρας ανέβασε το παιδί σε μία ξένη βάρκα που ήταν δεμένη περίπου 10-15 μέτρα από την στεριά και από εκεί προσπάθησε να βάλει την κόρη του στη θάλασσα, όμως εκείνη τη στιγμή γλίστρησε και ταυτόχρονα βγήκε και το σωσίβιο. Σύμφωνα με όσα καταγράφει το ρεπορτάζ του καναλιού, ο πατέρας είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και χθες το μεσημέρι πήρε από τη μητέρα, την κόρη του για να πάνε μαζί για μπάνιο σε μία ελεύθερη παραλία που λόγω της επιδείνωσης του καιρού δεν είχε άλλους λουόμενους εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, το παιδί δεν είχε μάθει ακόμη κολύμπι και το τραγικό συμβάν επήλθε όταν βγήκε από πάνω του το σωσίβιο, όπως κατέθεσε στους λιμενικούς ο πατέρας του.

Παράλληλα, με βάσει το ρεπορτάζ του ekorinthos.gr όταν το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι πρώτοι άνθρωποι που έσπευσαν κοντά στην 6χρονη είδαν ότι φορούσε τα ρούχα της και το ένα από τα δύο παπούτσια της. Και ενώ οι αρχικές πληροφορίες, αλλά και η δήλωση του πατέρα ήταν ότι δεν βούτηξε για να σώσει το παιδί, επειδή πάσχει από άσθμα, οι νεότερες πληροφορίες, αναφέρουν πως ο πατέρας στους λιμενικούς είπε ότι είχε μπει και ο ίδιος τη θάλασσα και προσπάθησε να ανεβάσει την κόρη του πάνω στη δεμένη βάρκα, όμως δεν τα κατάφερε και η μικρή βρέθηκε στο βυθό, σε βάθος 6μέτρων.

Συνελήφθη ο πατέρας

Στη σύλληψη του πατέρα του 6χρονου κοριτσιού που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παραλία του Καλαμακίου στην Κορινθία, προχώρησαν οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας υποστήριξε ότι έχει άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει το παιδί του, στο οποίο είχε επιτρέψει ωστόσο να κολυμπήσει, παρότι δεν ήξερε κολύμπι. Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα (έκθεση σε κίνδυνο).

Ψαροντουφεκάς εντόπισε το νεκρό κορίτσι

Το Λιμεναρχείο στα Ίσθμια διεξάγει προανάκριση για το συμβάν. Στις 3:15 το μεσημέρι δόθηκε σήμα στο Λιμεναρχείο για την μικρή Αμέλια, 6,5 ετών, η οποία εντοπίστηκε νεκρή κάτω από μια βάρκα από έναν άνδρα ο οποίος έκανε ψαροντούφεκο. Ο άνδρας που την εντόπισε της παρείχε τις πρώτες βοήθειες μέχρι που κατέφθασε το όχημα του ΕΚΑΒ και το παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατόςτου.

Η μητέρα σε κατάσταση σοκ βρίσκεται στο νοσοκομείο Κορίνθου ενώ, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, είναι αρκετοί οι άνθρωποι που έχουν περάσει την πόρτα του Λιμεναρχείου προκειμένου να καταθέσουν.

Σχετικά Άρθρα