Γιατί αποκαλούν “μαέστρο” τον Ανδρουλάκη- Οι δύο κρυφοί στόχοι της επίθεσης στον Μητσοτάκη

 Γιατί αποκαλούν “μαέστρο” τον Ανδρουλάκη- Οι δύο κρυφοί στόχοι της επίθεσης στον Μητσοτάκη

Δικαίως αρκετοί αποκαλούν, πλέον, τον Νίκο Ανδρουλάκη…”μαέστρο”. Κι αυτό διότι είναι εκείνος που δίνει τον τόνο και ενορχηστρώνει την επίθεση στον πρωθυπουργό σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αν και εξωκοινοβουλευτικός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως άμεσα θιγόμενος και θύμα των παρακολουθήσεων μέσω ΕΥΠ και Predator, έχει τον πρώτο λόγο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είναι, δε, από τις ελάχιστες περιπτώσεις στον σύγχρονο πολιτικό βίο, που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως η αξιωματική, όχι μόνο δίνουν χώρο στο τρίτο κόμμα αλλά του δίνουν και την δυνατότητα να ηγηθεί.

Κρατήστε, ωστόσο, τούτο: το γεγονός πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης στοχεύει συγκεκριμένα και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη -και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτή την τακτική επίσης- ίσως έχει και έναν έμμεσο στόχο: να κινητοποιήσει, δηλαδή, μερίδα βουλευτών και κορυφαίων παραγόντων της Ν.Δ.

Να μην αισθανθεί, δηλαδή, σύμπασα η κυβέρνηση ότι βάλλεται και ενοχοποιείται και να νοιώσει η παράταξη της Ν.Δ ότι το μείζον πρόβλημα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Από την άλλη, ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική Ανδρουλάκη, μπορεί να έχει και έναν επιπλέον στόχο: εφόσον χρειαστεί το ΠΑΣΟΚ να συνεισφέρει σε μία κυβέρνηση συνεργασίας, να μπορεί να το κάνει κρατώντας, όμως, προφανώς, εκτός παιχνιδιού τον άνθρωπο που κατηγορεί πως βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις…

Σχετικά Άρθρα