Editorial: “Όλα στο φως” με παράδοξα και υποψίες

 Editorial: “Όλα στο φως” με παράδοξα και υποψίες

Το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο διαμορφώθηκε -μετά την Διάσκεψη των προέδρων- ως εξής: Αυτή την Παρασκευή θα διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την επόμενη Δευτέρα (29/8) η Βουλή θα αποφασίσει για την συγκρότηση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής, και, εκτός απροόπτου, την Τετάρτη (31/8) θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Το ζητούμενο στην διαδικασία διερεύνησης (πέραν της διπλής εισαγγελικής έρευνας –υποκλοπές και …διαρροές από την ΕΥΠ) είναι, όπως δηλώνει η κυβέρνηση, “όλα στο φως”.

Ήτοι, να εξηγηθεί ποιοί ήταν οι λόγοι εθνικής ασφαλείας στους οποίους βασίστηκε το αίτημα του διοικητή της ΕΥΠ προς την αρμόδια εισαγγελέα ώστε να γίνει η νόμιμη επισύνδεση (…) στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, εάν πράγματι δεν γνώριζε κάτι επ΄ αυτού ο πρωθυπουργός, η εμπλοκή του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, εάν παρακολουθήθηκαν και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι κ.ά

Όπως επίσης και εάν η ΕΥΠ είχε “νοικιάσει” ή όχι μέσω τρίτου το κακόβουλο λογισμικό Predator που χρησιμοποιήθηκε στην παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και επιχειρήθηκε να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση του τότε ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ και υποψηφίου για την ηγεσία του σημερινού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν θα έχει φωτιστεί και καμία εξήγηση δεν θα έχει δωθεί όταν, την Παρασκευή, θα συγκρούονται οι πολιτικοί αρχηγοί.

Θα είναι μία αντιπαράθεση πολύ υψηλών τόνων που θα διεξαχθεί, όμως, επί υποψιών, ενδείξεων και κάποιων, μόνο, αποδείξεων. Ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να γενικεύσει το θέμα των υποκλοπών σε βάθος δεκαετίας, οι δε αρχηγοί θα κινηθούν στις ομιλίες του στο πλαίσιο όσων έχουν έως σήμερα τεκμηριωθεί και όσων εικάζει ο ενημερωμένος μέσος πολίτης.

Αυτό αποτελεί παράδοξο και, αναμφίβολα, αντιφάσκει με την διακήρυξη της κυβέρνησης να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια. Κι αυτό θα γίνει με απόλυτα δική της ευθύνη. Εγείρει δε βασίμως υποψίες και δικαιολογεί την κατηγορία των κομμάτων της αντιπολίτευσης -κυρίως των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- για προσπάθεια συγκάλυψης.

Libre

Σχετικά Άρθρα