Υποκλοπές: Στις 24/08 συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Στις 26/08 η προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών

 Υποκλοπές: Στις 24/08 συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Στις 26/08 η προ ημερησίας σε επίπεδο αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και πλέον ορίστηκαν οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό. 

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συνεδριάσει την Τετάρτη 24/08 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τον διορισμό νέου διοικητή της ΕΥΠ του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην θέση του Παναγιώτη Κοντολέοντα. 

Την Παρασκευή 26/08 θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Την Δευτέρα, 29/08 θα διεξαχθεί στην ολομέλεια η συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Εκείνη την εβδομάδα την Τετάρτη ή την Πέμπτη (31/08 ή 01/09) θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι έχει ζητηθεί να κληθούν για ακρόαση στην επιτροπή ο νέος και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, η εισαγγελέας κα Βλάχου, ο παραιτηθείς γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης  και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σχετικά Άρθρα