Ερντογάν: ”Σώσαμε 41.000 ζωές στο Αιγαίο, όταν βυθίζονταν βάρκες, ενώ η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν” (vid)

 Ερντογάν: ”Σώσαμε 41.000 ζωές στο Αιγαίο, όταν βυθίζονταν βάρκες, ενώ η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν” (vid)

Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε την συνήθη και διαστρεβλωμένη εικόνα για τη μεταναστευτική κρίση και τη διαχείρισή της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα άφησε τα τελευταία δύο χρόνια τους πρόσφυγες να… πεθάνουν, ενώ η Άγκυρα «έσωσε 41.000 ζωές στο Αιγαίο όταν βυθίζονταν βάρκες».

Η σφοδρή επίθεση στην Ελλάδα έγινε από τον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος.

«Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν», δήλωσε ειδικότερα ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, έτσι και σήμερα, τους αφήνουμε με τους επιφανειακούς ισχυρισμούς τους και κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν κατακρίνει ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Όταν, όμως, συμβαίνει το παραμικρό, λένε ”στοχοποιούν την Ελλάδα”. Όποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι βλέπει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη διορατικότητα του» τόνισε σε αλλο σημείο της ομιλίας του ο Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Το Αμπντουλχαμίντ Χαν σύμβολο της βούλησης να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο»

Νωρίτερα ο Ερντογάν αναφέρθηκε στο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο εστάλη στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου, λέγοντας πως «στις 8 Αυγούστου αποχαιρετήσαμε το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, το οποίο αποτελεί σύμβολο της βούλησής μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο». Ακόμα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Βαλκάνια».
Σχολιάζοντας, την ίδια στιγμή, τις εξελίξεις με τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας, είπε πως επιδιώκει να φέρει τετ-α-τετ τους Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία.

«Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας συνεχίζεται με τις επιπτώσεις του. Όλοι είναι μάρτυρες ότι εμείς, ως Τουρκία, καταβάλλουμε προσπάθειες για να τον αποτρέψουμε και να καταλήξουμε στην ειρήνη. Η αποστολή ουκρανικών σιτηρών στον κόσμο είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Καταβάλλουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η προσέγγιση που επιδεικνύει η χώρα μας θα συνδεθεί και σε άλλους τομείς τις επόμενες ημέρες. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε λεπτομερώς τις εξελίξεις με τον Πούτιν. Πήγαμε στην Ουκρανία και είχαμε παρόμοια συνάντηση με τον Ζελένσκι. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον Πούτιν και τον Ζελένσκι μαζί στη χώρα μας σε όχι μακρινή ημερομηνία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επίλυση της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα