Ελαφονήσι: Ξέφραγο αμπέλι η εκπληκτική παραλία – Το βίντεο με το τζιπ που προκαλεί αντιδράσεις

 Ελαφονήσι: Ξέφραγο αμπέλι η εκπληκτική παραλία – Το βίντεο με το τζιπ που προκαλεί αντιδράσεις

Το Ελαφονήσι είναι μια από τις διασημότερες παραλίες στην Κρήτη και στην Ελλάδα. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, προκαλούν τουλάχιστον έκπληξη…

Το Ελαφονήσι εκπέμπει σήματα κινδύνου για να μην χαθεί ο χαρακτήρας του. Από τη μια τα σκουπίδια και από την άλλη, οι εικόνες που βλέπετε παρακάτω, με ένα τζιπ μέσα στη θάλασσα, δείχνουν ότι απαιτούνται μέτρα και έλεγχοι, για να μην κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Η παραλία υποδέχεται κάθε καλοκαίρι δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από την Ελλάδα και όχι μόνο και οι ντόπιοι παρακολουθούν με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν και καταγράφονται σε βίντεο.

Μετά τα σκουπίδια και τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό έκαναν την εμφάνισή τους και τζιπ με τράκτορα μέσα στη θάλασσα στην κατά τα άλλα… προστατευόμενη περιοχή Natura, στο Ελαφονήσι στην Κρήτη.

Οι προσπάθειες υποβάθμισης της περιοχής είναι εμφανείς και πραγματικά απορεί κανείς αν όλα αυτά τα πραγματικά απίστευτα περιστατικά συμβαίνουν σκόπιμα ή από αδιαφορία των φορέων.

Παραμένει άγνωστο πώς και γιατί βρέθηκε ο εν λόγω οδηγός με το όχημα του στην παραλία στο Ελαφονήσι, ωστόσο στο βίντεο διακρίνονται ξεκάθαρα οι έκπληκτοι τουρίστες, οι οποίοι έχουν μείνει αποσβολωμένοι παρατηρώντας τις μανούβρες του οδηγού μέσα στη θάλασσα με τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

Ενδεχομένως οι αρμόδιοι φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και η τοπική κοινωνία να πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο σύστασης ενός φορέα διαχείρισης ο οποίος θα προστατεύει και θα ελέγχει την είσοδο, έξοδο και παραμονή στο χώρο του Ελαφονησίου των επισκεπτών.

Εδώ και πολλά χρόνια, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες φθάνουν καθημερινά κυριολεκτικά χιλιάδες τουρίστες – Έλληνες και ξένοι – οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε ένα εξωτικής ομορφιάς τοπίο. Κάτι πρέπει να γίνει οπωσδήποτε όμως ώστε το Ελαφονήσι να προστατευτεί πραγματικά και να μην πέσει θύμα της δημοφιλίας του. Δείτε το βίντεο του cretapost.gr…

Θεόκριτος Αργυριάδης