Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ 2-1: Στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι οΈλληνας τενίστας

 Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ 2-1: Στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι οΈλληνας τενίστας

Eξαιρετικός για άλλη μια φορά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τη νίκη με 7-6(6), 3-6, 6-3 επί του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο σε 2 ώρες και 23 λεπτά και θα διεκδικήσει το βράδυ (23.30) τον δέκατο τίτλο καριέρας κόντρα στον αναγεννημένο Μπόρνα Τσόριτς.

Ο 25χρονος Κροάτης (Νο.152), που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς, συνέχισε την τρελή πορεία του στο Οχάιο και απέκλεισε με 6-3, 6-4 τον Καμ Νόρι. Ήταν μια νίκη που δεν του δίνει απλά το δικαίωμα στον Στέφανο να κατακτήσει τον δεύτερο φετινό Masters του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσόριτς είναι ο φιναλίστ με το χαμηλότερο ranking στην ιστορία της διοργάνωσης και πως για να φτάσει ως τον τελικό απέκλεισε κατά σειρά Μουζέτι, Ναδάλ, Μπαουτίστα, Αλιασίμ και, φυσικά, τον Νόρι!

Ο Στεφανος επρόκειτο να αγωνιστεί απόψε και στον ημιτελικό του διπλού μαζί με τον Χόλγκερ Ρούνε, όμως όπως ήταν λογικό αποσύρθηκε από την αναμέτρηση με τους Πούετζ/Βίνους. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι το ματς με τον Μεντβέντεφ άρχισε με πέντε ώρες καθυστέρηση λόγω της βροχής. Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, η ασταμάτητη Καρολίν Γκαρσιά νίκησε με 6-2, 4-6, 6-1 την Αρίνα Σαμπαλένκα και θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα, που απέκλεισε με 6-7(6), 6-4, 6-3 τη Μάντισον Κις.

Σχετικά Άρθρα