Εξόργισε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολεως το “Pride Beach” τι-σερτ και η βερμούδα του Αμερικανού πρέσβη- Η επίσκεψη με τον Μενέντεζ (εικόνες)

 Εξόργισε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολεως το “Pride Beach” τι-σερτ και η βερμούδα  του Αμερικανού πρέσβη- Η επίσκεψη με τον Μενέντεζ (εικόνες)

Η χθεσινή πολύ σημαντική, από πολλές πλευρές, επίσκεψη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του Αμερικανού γερουσιαστή και Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, έφερε και την πρώτη παρουσία του νέου Αμερικανού πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στην περιοχή.

Αν και έχουν συμπληρωθεί 3,5 μήνες από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του και ήδη έχει επισκεφθεί άλλα σημεία της χώρας ο Ελληνοαμερικανός πρέσβης, βρέθηκε πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη, συνοδεύοντας τον γνωστό φιλέλληνα και ένθερμο υποστηρικτή διαχρονικά των ελληνικών θέσεων στις ΗΠΑ κ.Μενέντεζ.

Όπως μεταδίδει το Evros-News, μπορεί η επίσκεψη τους να ήταν ιδιωτική και ανεπίσημη, αλλά το γεγονός ότι βρισκόταν μαζί τους και ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και παράλληλα ο Αμερικανός γερουσιαστής ενημερώθηκε επί πολύ ώρα από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κώστα Χατζημιχαήλ, δείχνει πόσο σημαντική ήταν. Γιατί με τον πολύ κομβικό ρόλο του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ενημερώθηκε για την εφαρμογή της Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας όσον αφορά το σκέλος της σημασίας και της χρησιμοποίησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.

Με βερμούδα και μπλουζάκι “Pride Beach”

Αυτό πάντως που σίγουρα… ξένισε αρκετούς, ήταν η εμφάνιση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, αφού εμφανίστηκε και στο λιμάνι φορώντας βερμούδα και σανδάλια (για να μην μιλήσουμε για το μπλουζάκι με την επιγραφή “Pride beach”), λες και θα πήγαινε ή ερχόταν από την παραλία.

Εντάξει, μπορεί να είναι περίοδος καλοκαιρινών διακοπών και για τον ίδιο, να ήταν όπως σημειώσαμε ιδιωτική και ανεπίσημη η επίσκεψη και να μην υπήρχαν πρωτόκολλα και εθιμοτυπίες, αλλά όταν βρίσκεσαι πρώτη φορά σε μια περιοχή με τόσο μεγάλη σημασία και κομβικό ρόλο για τις ΗΠΑ που εκπροσωπείς και συνοδεύεις τον Ρόμπερτ Μενέντεζ που είναι ένας… άτυπος υπουργός Εξωτερικών, όσο να ‘ναι δεν μπορεί να εμφανίζεσαι έτσι. Όταν μάλιστα ο Αμερικανός γερουσιαστής μπορεί να μην φορούσε κοστούμι και να είχε επίσης καλοκαιρινό ντύσιμο, όμως αυτό αποτελούνταν από παντελόνι και ένα μπλουζάκι της εποχής.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ανάρτηση του Προέδρου του ΟΛΑ στα social media, ο κ.Χατζημιχαήλ που σε θέματα πρωτοκόλλου και παρόμοιων επισκέψεων είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και πολύ “ψείρας” όπως λέμε. απέφυγε να δημοσιεύσει κάποια φωτογραφία του Τζορτζ Τσούνη. Κι αν στο γεύμα στην γνωστή ψαροταβέρνα “Αη Γιώργης” στην Αγία Παρασκευή Μάκρης, το πιο… χαλαρό ντύσιμο μπορεί να είναι δικαιολογημένο, κατά την αναχώρηση από το αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και την φωτογράφιση που έγινε, η όλη εμφάνιση του νέου Αμερικανού πρέσβη κ.Τσούνη, σίγουρα προκάλεσε αρκετούς αρνητικούς σχολιασμούς.

Η αμφίεση του Τζορτζ Τσούνης προκάλεσε και αιχμηρό σχόλιο με ανάρτηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη.

+Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

Με βερμούδα και σαντάλια ο Τζορτζ Τσούνης- Evrow News

Σχετικά Άρθρα