Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη Ντρισμπιώτη – Πρώτη Ελληνίδα με νταμπλ στο βάδην- Με δάκρυα χαράς στην απονομή: “Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ”!

 Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για τη Ντρισμπιώτη – Πρώτη Ελληνίδα με νταμπλ στο βάδην- Με δάκρυα χαράς στην απονομή: “Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ”!

Χρυσό και στα 20 χλμ. βάδην για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Μόναχο με ατομικό ρεκόρ (1:29.03). Γίνεται έτσι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια με χρυσό και στα 20 και στα 35 χλμ. βάδην στην ίδια διοργάνωση.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Πολωνή Καταρζίνα Ζντζιέμπλο με +0.17΄΄ από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και το χάλκινο η η Γερμανίδα Σάσκια Φάιγκε με +0.22 από την Ελληνίδα.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έχει ήδη πάρει χρυσό στα 35 χλμ. του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου στο Μόναχο.

Η αθλήτρια από την Καρδίτσα είχε πάρει την 4η θέση στα 35 χλμ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022, την 8η θέση στα 20 χλμ. βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Επίσης, είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, όπου τερμάτισε στην 15η θέση.

Τα δάκρυα χαράς στην απονομή του δεύτερου χρυσού μεταλλίου μέσα σε 93 ώρες

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέβηκε ξανά μέσα σε 93 ώρες το υψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χαμόγελο στα χείλη. Την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού μας ύμνου, το χαμόγελο έγινε δάκρυα χαράς.

Η Ντρισμπιώτη δεν μπορούσε να κρύψει το χαμόγελό της, παραδέχτηκε ωστόσο πως δεν πίστευε ότι θα ήταν στη ζώνη των μεταλλίων και δεν γνώριζε καν αν θα κατέβαινε στον αγώνα.

“Απίστευτο! Δεν ξέρω τι να πω. Ήξερα πως είμαι καλά. Πίστευα σε γρήγορη κούρσα και ζήτησα να μπω. Μπορούσα να κάνω και το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπήκα μπροστά και πήγα να τελειώσω την κούρσα γιατί ήξερα πως μπορούσα.

Οι κοπέλες ανέβαζαν ρυθμό και έπεφταν. Εγώ ήμουν σταθερή. Δεν βιάστηκα, είχα υπομονή ήμουν σταθερή και μετά μπορούσα να ανεβάσω γιατί ήμουν ξεκούραστη. Τις περίμενα.

Αγαπώ τους αγώνες με βροχή. Ήξερα πως ήταν η μέρα μου. Με ήλιο είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Σήμερα ξέκλεψα λίγο από τις οδηγίες του προπονητή. Ήμουν μπροστά και ήθελα την νίκη.

Τη δεύτερη ημέρα ένιωθα καλά και ένιωθα πως μπορούσα να είμαι στη δεκάδα. Ήταν ο στόχος. Όταν είδα πως μπορώ να είμαι στην επτάδα ένιωθα καλά και ξεκούραστη. Όταν είδα τα κορίτσια να κουράζονται τα έδωσα όλα. Είχα ανάγκη τους Έλληνες που ήρθαν. Και εγώ και ο προπονητής μου είχαμε αμφιβολίες για το αν θα κατέβω. Ένιωθα καλά σε ένα 60%. Δεν πίστευα πως θα ήμουν στα μετάλλια.

Είναι δύσκολο να το διαχειριστώ. Να δω τα συναισθήματά μου και να τα διαχειριστώ. Μετά όλα τα άλλα. Δεν έτρεχα μόνη μου σήμερα και έτρεξα για όλους όσους ήταν δίπλα μου και με πίστεψαν”.

Όσον αφορά το μέλλον η ίδια τόνισε “‘Έχουμε στόχους, πρώτα το Παγκόσμιο και μετά οι Ολυμπιακοί. Θα το κυνηγήσουμε είναι στους στόχους μας”. “Ήταν η δύναμή μου για να τρέξω ακόμα και να κερδίσω. Τους ευχαριστώ” συμπλήρωσε για τους Έλληνες που τη στήριξαν.

“Στα 35χλμ ήταν πιο αργή η κούρσα. Σήμερα ήξερα ότι έχω πολύ δυνατές αντίπαλες και έμεινα πίσω για να παρακολουθώ. Περίμενα να είναι η Πολωνή και η Ισπανίδα μπροστά. Δεν πίστευα ότι μπορώ να πάω τόσο καλά, αλλά ένιωσα πολύ καλά στην κούρσα”, είπε στην μεικτή ζώνη.

Τρελάθηκε η Παπαδοπούλου με την επιτυχία της Ντρισμπιώτη

Τρελαμένη με το απίστευτο κατόρθωμα της, Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, ήταν η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία όταν τερμάτισε δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη επιτυχία της συναθλήτριάς της, που σε 93 ώρες αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35χλμ. και 20 χλμ. βάδην.

Η Παπαδοπούλου έτρεξε πάνω στην Ντρισμπιώτη, την αγκάλιασε, λέγοντας: “Τι έκανες πάλι ρε;”.

Σχετικά Άρθρα