Θεοδωρικάκος: “Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις Σοϊλού” – “Η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους”

 Θεοδωρικάκος: “Εκτός πραγματικότητας οι δηλώσεις Σοϊλού” – “Η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους”

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού επιμένει ότι η Ελλάδα… εκπαιδεύει μέλη του PKK στο Λαύριο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε σε έντονο ύφος ότι οι δηλώσεις του Σουλεϊμάν Σοϊλού είναι προκλητικές και δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία είναι εκείνη που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, σπρώχνοντας τους προς τα σύνορα μας. Τα οποία η Ελλάδα, υπογραμμίζει ο Τάκης Θεοδωρικάκος,θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου.

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής: «Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών ότι η Ελλάδα είναι κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών είναι προκλητικές και δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Και αυτό το γνωρίζει ολόκληρη η Ευρώπη.

Όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι η Τουρκία συνεχίζει και εργαλοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους , τους παράτυπους μετανάστες, όπως το έκανε και τον Μάρτιο του 2020, σπρώχνοντάς τους πολλές φορές βιαίως προς τα σύνορά μας, τα οποία είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Τουρκία. Δεν θα το επιτρέψουμε. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας στο όνομα του Διεθνούς Δικαίου».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας σε πρόσφατες δηλώσεις του έβαλε στο «κάδρο» τόσο τη Γερμανία όσο και τις ΗΠΑ ως χώρες που υποθάλπουν την κουρδική οργάνωση. «Δυστυχώς η Ελλάδα και πάλι ενεργοποίησε τον στρατόπεδο του Λαυρίου, υπάρχει και η Γερμανία… Και παρά αυτή τη φάση, και παρόλο που αυτή είναι η περίοδος που η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στηρίζουν περισσότερο το PKK, είμαστε στην πιο πετυχημένη περίοδό μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας» υποστήριξε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σχετικά Άρθρα