Ο Κατρούγκαλος καταγγέλλει Μαξίμου και ΜΜΕ για ψεύδη σχετικά με τη νησίδα στον Έβρο

 Ο Κατρούγκαλος καταγγέλλει Μαξίμου και ΜΜΕ για ψεύδη σχετικά με τη νησίδα στον Έβρο

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Γιώργος Κατρούγκαλος το ρεπορτάζ εφημερίδας σχετικά με τη νησίδα στον Έβρο όπου εκτυλίχθηκε το δράμα της ομάδας προσφύγων που εγκλωβίστηκε εκεί για αρκετές εβδομάδες.

Όπως αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο Twitter, ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι «η περιοχή που επικαλούνται με συγκεκριμένο ΚΑΕΚ Κτηματολογία δεν περιλαμβάνει καμία νησίδα».

Διαψεύδοντας το εν λόγω ρεπορτάζ, ο κ. Κατρούγκαλος σχολιάζει ότι «η μηχανή του Μαξίμου και τα φιλικά ΜΜΕ αναπαράγουν πια ψεύδη, ακόμη και όταν αυτά διαψεύδονται αμέσως και πανηγυρικά από δημόσια έγγραφα».

Παράλληλα, επισυνάπτει αεροφωτογραφία της περιοχής από το maps.gov.gr.

Η ανάρτηση Κατρούγκαλου:

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος και οι τομεάρχες Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Σπίρτζης και Γιώργος Ψυχογιός, αντιστοίχως, και οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Δημήτρης Βίτσας και Γιάννης Μουζάλας, καθώς και η βουλεύτρια Έβρου, Νατάσα Γκαρά, κατάθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση ζητώντας διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας όπου διαδραματίστηκε το πρόσφατο δράμα με τους 39 πρόσφυγες.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού Δημοσίου.

Σχετικά Άρθρα