Βουλή/Υποκλοπές: Γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται άβολα με την κατά μέτωπο επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

 Βουλή/Υποκλοπές: Γιατί στη Χαριλάου Τρικούπη αισθάνονται άβολα με την κατά μέτωπο επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση αναμένοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επόμενη εβδομάδα στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το πεδίο είναι προνομιακό για το ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το «Μαξίμου gate» όπως το χαρακτηρίζουν ορισμένοι από το ΠΑΣΟΚ φέρνει τη Χαριλάου Τρικούπη στη δύσκολη θέση να επιτίθεται και προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Του Σωτήρη Μπολάκη

Το ερώτημα πλέον που τίθεται είναι πόσοι ακόμη δημοσιογράφοι και πολιτικοί  παρακολουθούνταν. Τα δημοσιεύματα και οι διαρροές για παρακολούθηση ακόμη και πρώην πρωθυπουργών και πολιτικών αρχηγών φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη εκτιμούν στην Κουμουνδούρου με τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προδιαθέτουν για μια άκρως συγκρουσιακή συζήτηση μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη στη Βουλή.

Κομβικής σημασίας για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ουσία όπως σημειώνουν όσων διαδραματίστηκαν μέσα σε λιγότερό από μια εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις Ανδρουλάκη και τις παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του γραμματέα του Πρωθυπουργού, δεν είναι άλλο από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

  • Χωρίς να υποτιμάται ο ρόλος της ΕΥΠ και οι επισυνδέσεις που εκείνη πραγματοποίησε κατά δήλωση του ίδιου του κ. Κοντολέοντα, από την αξιωματική αντιπολίτευση θέτουν σειρά ερωτημάτων για το ποιος λειτουργούσε και κατεύθυνε τελικά τον ηλεκτρονικό υπερκοριό.

Μετά τις συμπτώσεις των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ που ακολούθησαν ή προηγήθηκαν κάθε φορά των επιθέσεων με το πανίσχυρο λογισμικό στα κινητά των παρακολουθούμενων, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης παλαιότερα, αλλά και την επίσημη τοποθέτηση της ίδιας της Google ότι το predator χρησιμοποιείται για κρατικές λειτουργίες, στο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να πέσει φως και στο αν οι παρακολουθήσεις έγιναν είτε από την ίδια εθνική υπηρεσία πληροφορίων ως αγοραστής και χρήστης του λογισμικού είτε σε συνεργασία με κάποιο ιδιώτη.

Προοδευτικό μέτωπο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει συνεδριάσει και το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα ώστε ενόψει και της διάσκεψης των προέδρων τη Δευτέρα στη Βουλή να έχει καταστρωθεί ένα στεγανό σχέδιο ανάσχεσης της προσπάθειας που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία να διασκεδάσει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος της μέσω του συμψηφισμού και της επέκτασης της κοινοβουλευτικής διερεύνησης στις παρακολουθήσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Η προ ημερησίας συζήτηση που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι μια δύσκολη συνεδρίαση για τον κ. Μητσοτάκη και αυτή αναμένεται να διεξαχθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Όμως κομβικό ζήτημα θα είναι και η σύσταση της εξεταστικής επιτροπής που έχει ζητήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η ταύτιση που παρατηρείται μέχρι τώρα στα αντιπολιτευτικά πυρά που εξαπολύονται από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να φέρνουν σε άβολη θέση αρκετά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει εμφατικά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται στη βάση του κόμματος η Τόνια Αντωνίου μίλησε για «κηδεία με ξένα κόλλυβα» εν αναμονή και της σύγκρουσης σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για την παρακολούθηση και του κ. Ανδρουλάκη.

  • Πηγές της Κουμουνδούρου επιμένουν να μην σηκώνουν τους τόνους απέναντι σε τέτοιες τοποθετήσεις παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των δυο κομμάτων παραμένει ισχυρός.

Σε κάθε περίπτωση η αναθέρμανση της προοδευτικής κυβέρνησης μπορεί να αγχώνει τη Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο από το ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται διατεθειμένοι να στηρίξουν και την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη συγκρότηση της οποίας απαιτούνται 120 θετικές ψήφοι σε ειδική ψηφοφορία και συζήτηση στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα