Σάνα Μάριν: Σάλος με το βίντεο από το πάρτι της – Σφοδρές αντιδράσεις (vid)

 Σάνα Μάριν: Σάλος με το βίντεο από το πάρτι της – Σφοδρές αντιδράσεις (vid)

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν, δέχτηκε έντονη κριτική για το πάρτι που έκανε με τους φίλους της, μετά από ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο αργά το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου.

Η τριανταεξάχρονη Σάνα Μάριν, η οποία υπηρετεί ως πρωθυπουργός της Φινλανδίας από το 2019, δέχθηκε πολλά πυρά αφού ένα βίντεο που άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δείχνει να πίνει και να γλεντάει με την παρέα της χορεύοντας.

Προβάλλοντας ένα βίντεο από το πάρτι της πρωθυπουργού της Φινλανδίας, ο παρουσιαστής αθλητικής εκπομπής Αλέξι Βαλαβουόρι έγραψε: «Αυτή είναι η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν Κάποιοι λένε ότι είναι ωραία… ίσως μεταξύ άλλων εφήβων. Αλλά υπεύθυνη ηγέτης για μια χώρα σε κρίση; Είναι μακράν η πιο ανίκανη πρωθυπουργός που είχαμε ποτέ. Δεν ξέρει τίποτα. Πάρε το δερμάτινο σου μπουφάν και παραιτήσου. Ευχαριστώ».

Ο Πέτρι Κουίτινεν έγραψε: «Αυτό το βίντεο παρουσιάζει την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Μάριν Σάνα (μελαχρινή με λευκό παντελόνι & μαύρο τοπ) σε ιδιωτικό πάρτι. Η Φινλανδία υποφέρει από υψηλές τιμές ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματιών φροντίδας ηλικιωμένων και έτσι περνάει η ηγέτιδα μας τον χρόνο της!».

«Η έγκυρη πρωθυπουργός μας χορεύει, την τελευταία μέρα, τα κορίτσια θέλουν να διασκεδάσουν, δεν ψήνουν κουάκερ. Εθνικό χρέος: 134.300.130.518,10 ευρώ», έγραψε η Πία Πόλβιαντερ.

«Στη Φινλανδία ένα από τα παρατσούκλια της @MarinSanna είναι «πάρτι- ρέιβ Σάνα», ανέφερε με τη σειρά του ο Άντι Εσκελίνεν.

Και το …πάρτι στο twitter των …αγανακτισμένων Φινλανδών συνεχίζεται, με μια ακόμη σκληρή αναφορά, η οποία έγραφε: «Η 36χρονη πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin λατρεύει τα πάρτι. Σε ένα νέο βίντεο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, η πρωθυπουργός φαίνεται να χορεύει και να τραγουδά. Φίλοι στο βάθος ακούγονται να φωνάζουν για την κοκαΐνη».

Δεν έλειψαν, βέβαια, και τα επαινετικά σχόλια για την πρωθυπουργό της Φινλανδίας. Όπως αυτά τα δύο που ακολουθούν: 

«Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν αποδεικνύει ότι όταν δουλεύεις σκληρά, μπορείς να παίξεις σκληρά»

«Η @MarinSanna γίνεται σύμβολο της προόδου και μου αρέσει. Αν πάντα ζητούσαμε άδεια από αυτούς τους συντηρητικούς, δεν θα υπήρχαν γυναίκες πρωθυπουργοί. Με περηφάνια δείχνω αυτό το βίντεο στους φίλους και τους συναδέλφους μου. Ο κόσμος και οι αποδεκτές αξίες αλλάζουν», έγραψε ο Γιούλιους Ουότιλα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Σάνα Μάριν φαίνεται στα βίντεο με την καλλιτέχνιδα Άλμα και την αδερφή της Άννα, τη φωτογράφο και influencer Γιανίτα Αούτιο, την παρουσιάστρια Τίνι Βίλκστρομ, την τρομπετίστα Ιλόνα Ιλικόρπι, την παρουσιάστρια του ραδιοφώνου Καρολίνα Τουόμινεν, τη στυλίστρια Βέσα Σίλβερ και τη βουλευτή Ιλμάρι Nούρμινεν.

Μανώλης Δράκος