Κεφαλογιάννη: Δίνει τέλος στα σενάρια απομάκρυνσής της – ”Αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον η συμμετοχή μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας”

 Κεφαλογιάννη: Δίνει τέλος  στα σενάρια απομάκρυνσής της – ”Αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον η συμμετοχή μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας”

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη, λόγω δημοσιευμάτων που την έφεραν να απομακρύνεται από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η οποία θα εξετάσει μεταξύ άλλων και το σκάνδαλο των υποκλοπών, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Επιτροπή.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον» σημειώνει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας .

Πιο συγκεκριμένα η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρει σε ανάρτησή της υπό τον τίτλο, «Μια οφειλόμενη απάντηση, σε φήμες, δημοσιεύματα και «πληροφορίες».

Είμαι μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από το 2015, έχοντας εκπληρώσει με απόλυτη συνέπεια τα βουλευτικά μου καθήκοντα, συμμετέχοντας συστηματικά και ενεργά σε αυτήν την τόσο σημαντική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου και τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χρειάστηκε μαζί με τους συναδέλφους μου της Κ.Ο. της ΝΔ να δώσουμε σκληρές και κρίσιμες μάχες ενάντια στον αυταρχισμό και την απέχθεια της τότε κυβέρνησης στον δημόσιο έλεγχο.

Θυμίζω κρίσιμα θεσμικά ζητήματα, που αφορούσαν από τη συστηματική υποβάθμιση των ανεξάρτητων αρχών, μέχρι την προσπάθεια καθυπόταξης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ήταν η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της παρούσας περιόδου έχω αδιάληπτη παρουσία στην επιτροπή, ακόμα και κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης μου ή και κατά την πρώτη περίοδο μετά τον τοκετό, μέχρι και την τελευταία συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου 2022.

Οφείλω να θυμίσω ότι η αντικατάσταση των βουλευτών σε οποιαδήποτε επιτροπή είναι κοινοβουλευτική πρακτική που γίνεται κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του βουλευτή να αντικατασταθεί λόγω προσωπικού κωλύματος, κάτι το οποίο στην περίπτωση μου δεν υφίσταται.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ιδίως σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκον.